Zo maakt Google je Gmail-inbox straks slimmer en sneller met AMP

Lars Paymans
14 februari 2018, 12:02
2 min leestijd
Zo maakt Google je Gmail-inbox straks slimmer en sneller met AMP

Van al je dagelijkse bezigheden zal het opruimen van je mailbox niet je favoriet zijn. Google gaat daarom de manier waarop e-mails werken en opgebouwd zijn flink veranderen.

Lees verder na de advertentie.

Google onthult Gmail AMP

Google wil deze belofte waarmaken met de zogenaamde ‘Accelerated Mobile Pages’ of AMP. Deze techniek wordt al langer gebruikt in de zoekmachine van het bedrijf, om razendsnel pagina’s te kunnen openen. In feite is een AMP-pagina een uitgeklede versie van een standaard website.

Gmail AMP

Omdat een AMP-pagina minder zaken hoeft te laden, verschijnt hij een stuk sneller op je scherm dan normaal het geval is. De tekst en afbeeldingen blijven gewoon behouden, en pas als je alle functies van een website wil gebruiken, zul je de normale versie moeten openen. Ook Facebook deed iets soortgelijks met Instant Articles.

Door deze snelle pagina’s naar Gmail te brengen wil Google je mailbox ‘sneller en interactiever’ maken. Zo wordt het dankzij AMP mogelijk om widgets in mails te zetten. Deze zorgen ervoor dat je de mail-app niet hoeft te verlaten om een formulier in te vullen of kalender-afspraak te accepteren.

Volledig open source

Omdat AMP volledig open source is, hebben bedrijven en ontwikkelaars alle ruimte om ermee aan de slag te gaan. Onder meer Pinterest en Booking.com zijn al bezig om speciale AMP-functies te ontwikkelen. Zo wordt het in het geval van Pinterest straks mogelijk om door meerdere afbeeldingen te swipen en erop te tikken voor meer informatie, zonder dat je hiervoor een browser hoeft te openen.

Hoewel de functie nu nog als bèta wordt getest, hoopt Google hem later dit jaar voor iedereen beschikbaar te maken. Ondertussen test het bedrijf ook de volgende stap voor de AMP-pagina’s in de zoekmachine. Deze krijgen in sommige gevallen een nieuw uiterlijk, dat nog het meest op de Story-functie van Instagram en Snapchat lijkt.

Lees meer nieuws over Gmail

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu