‘Gmail-app kan na update mailtjes toevoegen aan Google Tasks’

Dennis de Vries
6 mei 2019, 10:57
2 min leestijd
‘Gmail-app kan na update mailtjes toevoegen aan Google Tasks’

Het wordt binnenkort wellicht mogelijk om direct mailtjes aan Google Tasks toe te voegen vanuit de Gmail-app. Daar zijn aanwijzingen voor gevonden in de broncode van de app.

Lees verder na de advertentie.

Google Tasks voor Gmail-app

Dat Google Tasks mogelijk geïntegreerd wordt in de Gmail-app zal mobiele gebruikers van de takenlijst goed in de oren klinken. Door deze toevoeging wordt het waarschijnlijk mogelijk om een mailtje vanuit de Android-app direct toe te voegen aan je to do-lijst. Dit is in de webversie van Gmail al ruim een jaar mogelijk, maar in de Android-app kan dit nog niet.

In de broncode van de nieuwe Android-app van Gmail staat code die erop wijst dat er gewerkt wordt aan Google Tasks-integratie. Dat ontdekte 9to5Google toen zij de nieuwste update van de Gmail-app goed bekeken. In de code staan tekstfragmenten verborgen, die mogelijk gebruikt worden als er mailtjes direct in de Gmail-app toegevoegd worden aan Tasks. Zo zijn de zinnen ‘Add to task‘, ‘Failed to create task‘ en ‘New task created‘ aangetroffen. Hoe het toevoegen van een taak via de Gmail-app precies in zijn werk gaat, is nog niet bekend.

Van mail naar herinnering of ‘to do’

Deze integratie is al sinds april vorig jaar beschikbaar voor de webversie van Gmail. Door een mailtje naar rechts te slepen, kun je het direct als nieuwe taak toevoegen aan de takenlijst. Zo kun je bijvoorbeeld voor jezelf een herinnering maken dat je dat mailtje nog moet beantwoorden, of dat je er iets anders mee moet doen wat je vooral niet mag vergeten. Ook zijn je taken terug te vinden in Google Agenda.

Gmail mail inplannen

Google Tasks is al beschikbaar als app op Android. Taken die je vanuit de webversie van Gmail aanmaakt, kun je al direct terugzien, beheren en bewerken in deze app.

Download Google Taken in de Play Store (gratis)

Mogelijk meer info op Google I/O

Google zelf heeft nog niets officieel bekendgemaakt over deze nieuwe functie in de Gmail-app. Het is dus ook mogelijk dat de integratie met Google Tasks nog op zich laat wachten. Als Google er serieus werk van wil maken, dan is het niet ondenkbaar dat het deze functie tijdens Google I/O uit de doeken doet. Morgenavond zit de redactie van Android Planet klaar om je van al het nieuws te voorzien. Houd ons in de gaten via de website, Android Planet-app of onze nieuwsbrief.

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu