Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo gebruikt de Play Store Gmail voor app-suggesties

Redactie
11 februari 2016, 12:34
2 min leestijd
Zo gebruikt de Play Store Gmail voor app-suggesties

Google wil jouw reisgegevens gebruiken om met betere app-suggesties te geven in de Play Store. Niet op basis van Google Maps, maar door het gebruik van Gmail.

Lees verder na de advertentie.

Gmail app-suggesties

gmail app-suggesties

De Play Store krijgt  door de laatste update  een nieuwe optie, genaamd ‘Reisschema’s  uit Gmail gebruiken’. De feature kan aangezet worden in de instellingen van Google Play en zegt de aanbevelingen voor apps te verbeteren door reisplannen uit Gmail te gebruiken.

De nieuwe functie gebruikt  onder meer geboekte vliegtickets of een hotelreservering die binnenkomen via jouw Gmail-account om suggesties als een vertaal-app of een digitale reisgids te geven.  Wil je niet dat Google Play jouw reisinformatie gebruikt voor aanbevelingen, dan kun je de functionaliteit uitzetten.

Inzage in jouw data

Het is een  interessante functie, als je je niet ongemakkelijk voelt bij het idee dat Google  nog meer over je te weten komt. De Play Store gebruikt al je  zoekgeschiedenis om app-suggesties te geven en het inzetten  van jouw reisplannen kan in potentie een selectie aan nieuwe apps opleveren die je anders nooit  zou ontdekken.

Waar Apple sterk inzet op privacy, gooit Google juist hoge ogen met het  personaliseren van aanbevelingen en zijn eigen apps. Kijk bijvoorbeeld naar Google Foto’s, waarbij je Google toestemming geeft tot inzage van jouw data. Het bedrijf gebruikt deze data vervolgens om het algoritme voor (gezichts)herkenning verder te ontwikkelen en features toe te voegen die bij veel gebruikers geliefd zijn. Google mag deze data echter ook gebruiken om in de toekomst gepersonaliseerde advertenties aan te bieden, zoals het eigenlijk al doet met Gmail. In ruil daarvoor mag je de fotodienst gratis gebruiken.

Betalen met je mail en contacten: gratis apps zijn vaak niet gratis

De update van de Play Store komt binnenkort automatisch naar jouw toestel. Wil je het nu alvast uitproberen, dan kun je het installatiebestand via APK Mirror downloaden.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Greenbot
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu