De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo waarschuwt Gmail gebruikers voor onversleutelde mailtjes

Wouter Nijsen
9 februari 2016, 19:16
1 min leestijd
Zo waarschuwt Gmail gebruikers voor onversleutelde mailtjes

In het kader van Safer Internet Day heeft Google Gmail verbeterd. In de webversie zie je voortaan een icoontje wanneer je een e-mail hebt ontvangen die is verzonden via een onversleutelde verbinding.

Lees verder na de advertentie.

Gmail encryptie

Dat is te lezen op het Official Gmail Blog. Berichten die je met Gmail verstuurt en ontvangt, worden middels het zogeheten TLS versleuteld. TLS (Transport Layer Security) is een vorm van encryptie die wordt gebruikt om te checken of iemand is verbonden met een bepaalde (veilige) server. Gmail-berichten worden dus standaard  versleuteld, maar helaas is dit niet bij elke e-mail-dienst het geval. Daarom gaat de webversie van Gmail ontvangen berichten uitlichten die TLS-encryptie niet ondersteunen.

gmail encryptie

Ontvang je zo’n  bericht, dan zie je rechtsboven een rood hangslotje. Wanneer je op het hangslotje klikt, verschijnt een scherm in beeld waar wordt aangegeven dat je beter geen vertrouwelijke informatie kunt versturen. Voor de persoon waarmee je mailt wordt aangeraden  om een andere e-mail-dienst te gebruiken.

Ook markeert Gmail contacten van wie de identiteit niet kan worden geverifieerd. Ontvang je een e-mail van een niet geverifieerde bron of persoon, dan wordt hun  profielfoto vervangen door een vraagteken. Zo zie je in één oogopslag wanneer je extra voorzichtig met je informatie  moet omspringen.

Safer Internet Day

Sinds gisteren geeft Google  ook 2GB extra opslagruimte voor Google Drive weg. Hiervoor dienen gebruikers wel de veiligheidsinformatie van hun Google-account te checken. Zo moet je onder meer de herstelinformatie, beveiligingsvraag en instellingen voor tweestapsverificatie controleren. Is alles in orde, dan krijg je direct 2GB extra opslag voor Drive.

Het laatste nieuws  over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu