Ook Gmail bereikt mijlpaal van 1 miljard gebruikers

Redactie
2 februari 2016, 13:14
2 min leestijd
Ook Gmail bereikt mijlpaal van 1 miljard gebruikers

Gmail heeft sinds gisteren  maar liefst één miljard actieve gebruikers. Daarmee schaart Googles maildienst  zich bij zes  andere producten van het bedrijf die deze mijlpaal eerder  bereikten.

Lees verder na de advertentie.

Een miljard Gmail-gebruikers

Gmail bestaat nu zo’n tien jaar en had in 2012 nog 425 miljoen gebruikers. In mei 2015 bereikte de dienst de 900 miljoen. In vier jaar tijd is dit aantal dus meer dan verdubbeld en heeft het nu de één miljard aangetikt. Volgens Google-cep Sundar Pichai wordt  de groei voornamelijk veroorzaakt door mobiele gebruikers. De groei van het aantal gebruikers van Gmail hangt ook  samen met die  van andere Google  diensten als YouTube of Android, waarbij je je vaak kunt of zelfs dient aan te melden met je Gmail-account.  YouTube, Android, Google Zoeken, Google Play, Google Maps en Chrome zijn de één miljard gebruikers al eerder voorbij gestoven.

gmail-gebruikers

Opmerkelijk is  de vermelding dat  ‘Slimme antwoorden’ verantwoordelijk zijn voor maar liefst tien  procent van alle antwoorden die via de mobiele app worden verzonden. Dit is een bot die antwoord geeft op standaard vragen als ‘Wat eten we vanavond’. In de Benelux is  de dienst nog niet beschikbaar.

Niet alleen Gmail, ook WhatsApp maakte vandaag bekend één  miljard actieve gebruikers te hebben. De chatdienst van Facebook groeit momenteel sneller dan Gmail, aangezien zij slechts vijf maanden geleden de 900 miljoen  gebruikers bereikten. Dit maakt WhatsApp de grootste chat-app ter wereld, concurrent Messenger heeft er zo’n 800 miljoen.

Omzet Google

Vandaag werd daarnaast  bekend dat het moederbedrijf van Google, Alphabet, 550 miljard dollar waard is  en daarmee concurrent Apple voorbijstreeft. In het vierde kwartaal haalde het bedrijf een omzet van 21,33 miljard dollar. Google, dat onder meer Android, YouTube en Maps onder zich heeft, was verantwoordelijk voor maar liefst 21,78 miljard dollar van deze omzet. Ook Gmail hoort bij de bedrijfstak Google, maar hoeveel met de maildienst verdiend wordt,  is onduidelijk.

Lees hier waarom moederbedrijf Google waardevoller is dan Apple

Bron: @Gmail
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu