Google+ en Google Talk verdwijnen definitief uit Gmail
Erwin Vogelaar

Google Talk, de chatdienst in Gmail, wordt vervangen door Hangouts. De Google Talk-app zal tevens stoppen met werken. Ook verdwijnt Google Plus uit Gmail.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gmail Google Talk

Het is nu echt afgelopen voor Google Talk. Hoewel de Google Talk-app al sinds 2013 niet meer in de Play Store te downloaden is, maken mensen nog steeds gebruik van de dienst. Onder andere via Gmail. Net als de Google Talk-app wordt ook Google Talk in Gmail compleet vervangen door Hangouts. Het is nu nog mogelijk om tussen Hangouts en Google Talk te wisselen, maar dat houdt 26 juni op.

Voor de enkelen die nog de Google Talk-app gebruikten is het nu ook echt voorbij. Hoewel de app al jaren niet meer te downloaden is in de Play Store, was Google Talk nog wel te gebruiken. Nu zal de dienst stoppen met werken en worden gebruikers aangemoedigd om Hangouts te installeren. Een opvallend zet, omdat Hangouts steeds meer ingezet wordt voor de zakelijke markt. Toch werkt een alternatief als Allo niet binnen Gmail.

gmail google talk

Het verdwijnen van Google Talk is niet de enige verandering voor Gmail. De laatste restjes van Google+ in de e-maildienst zullen namelijk ook verwijderd worden. Dit betekent dat eind april de mogelijkheden om Google+-profielen te e-mailen en om Google+-cirkel te gebruiken verdwijnen.

Toen Google met Google+ begon, probeerde het bedrijf de dienst in zoveel mogelijk producten te verwerken zodat men het wel moest gebruiken. Toen dit sociale netwerk toch geen succes bleek, moesten al deze connecties langzaamaan verwijderd worden. Zo verdween vorig jaar de Google+-connectie in de Play Store en is nu Gmail aan de beurt. Google is niet succesvol met zijn sociale platformen, maar lijkt het binnenkort toch weer opnieuw te proberen met een app om samen foto’s te bewerken.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.