De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google+ en Google Talk verdwijnen definitief uit Gmail

Erwin Vogelaar
26 maart 2017, 9:49
2 min leestijd
Google+ en Google Talk verdwijnen definitief uit Gmail

Google Talk, de chatdienst in Gmail, wordt vervangen door Hangouts. De Google Talk-app zal tevens stoppen met werken. Ook verdwijnt Google Plus uit Gmail.

Lees verder na de advertentie.

Gmail Google Talk

Het is nu echt afgelopen voor Google Talk. Hoewel de Google Talk-app al sinds 2013 niet meer in de Play Store te downloaden is, maken mensen nog steeds gebruik van de dienst. Onder andere via Gmail. Net als de Google Talk-app wordt ook Google Talk in Gmail compleet vervangen door Hangouts. Het is nu nog mogelijk om tussen Hangouts en Google Talk te wisselen, maar dat houdt 26 juni op.

Voor de enkelen die nog de Google Talk-app gebruikten is het nu ook echt voorbij. Hoewel de app al jaren niet meer te downloaden is in de Play Store, was Google Talk nog wel te gebruiken. Nu zal de dienst stoppen met werken en worden gebruikers aangemoedigd om Hangouts te installeren. Een opvallend zet, omdat Hangouts steeds meer ingezet wordt voor de zakelijke markt. Toch werkt een alternatief als Allo niet binnen Gmail.

gmail google talk

Het verdwijnen van Google Talk is niet de enige verandering voor Gmail. De laatste restjes van Google+ in de e-maildienst zullen namelijk ook verwijderd worden. Dit betekent dat eind april de mogelijkheden om Google+-profielen te e-mailen en om Google+-cirkel te gebruiken verdwijnen.

Toen Google met Google+ begon, probeerde het bedrijf de dienst in zoveel mogelijk producten te verwerken zodat men het wel moest gebruiken. Toen dit sociale netwerk toch geen succes bleek, moesten al deze connecties langzaamaan verwijderd worden. Zo verdween vorig jaar de Google+-connectie in de Play Store en is nu Gmail aan de beurt. Google is niet succesvol met zijn sociale platformen, maar lijkt het binnenkort toch weer opnieuw te proberen met een app om samen foto’s te bewerken.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu