Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Gmail toont out-of-office voortaan al voordat je mail is verzonden

Wouter Nijsen
30 augustus 2019, 9:28
1 min leestijd
Gmail toont out-of-office voortaan al voordat je mail is verzonden

Google gaat een handige verbetering doorvoeren in Gmail. Als iemand een out-of-office heeft ingesteld, krijg je hier al voordat je begint met typen een melding van.

Out-of-office in Gmail

Niets is vervelender als je een uitgebreide e-mail schrijft, op ‘verzenden’ klinkt en dan een out-of-office ziet van de persoon waar je het bericht naartoe stuurt. Dit kan beter, zo dacht Google, en daarom gaat Gmail je voortaan van te voren al op de hoogte brengen als de ontvanger tijdelijk geen mailtjes leest.

In de webversie van Gmail zie je meteen bij het opstellen van een e-mail onderin een melding dat de persoon in kwestie niet aanwezig is, en dus waarschijnlijk niet meteen op je mail reageert. Ook zie je wanneer de ontvanger weer terug is en je bericht waarschijnlijk past ziet. Hierdoor weet je wat een geschikter moment is om het mailtje te sturen, en heeft de ontvanger bij terugkomst een minder volle inbox.

De nieuwe out-of-office-melding komt ook beschikbaar in Hangouts Chat, een tool voor G Suite-gebruikers om binnen teams te communiceren. Ook hier krijg je een kleine melding zodra de ontvanger een out-of-office heeft ingesteld, voordat je begint met typen.

De functie is voorlopig alleen beschikbaar voor G Suite-gebruikers, de betaalde dienst voor zakelijk gebruik. Overige gebruikers hebben de mogelijkheid nog niet; misschien komt hier binnenkort verandering in. De verbetering rolt vanaf vandaag uit, maar het kan ruim twee weken duren voordat alle G Suite-gebruikers ‘m zien verschijnen.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu