De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google voegt binnenkort betaalfunctie toe aan Gmail’

Redactie
25 maart 2015, 9:05
1 min leestijd
‘Google voegt binnenkort betaalfunctie toe aan Gmail’

Google werkt naar verluidt aan een functie om binnen Gmail rekeningen van creditcards te ontvangen en betalen. De nieuwe service zou ‘Pony Express’ heten en ook werken met Inbox, de nieuwe mail-app van Gmail.

Lees verder na de advertentie.

Gmail rekeningen betalen en ontvangen

De nieuwe betaaldienst moet voor het einde van het jaar gelanceerd worden, al is onduidelijk of deze dan nog steeds de naam Pony Express zal dragen. Het idee achter de dienst is dat gebruikers rekeningen per e-mail ontvangen, waarna ze de mogelijkheid hebben om deze te betalen, zonder de mail-app te verlaten. Daardoor is het niet meer nodig om naar de site van een bedrijf of webshop te gaan om een betaling af te ronden.

Wel moeten gebruikers eerst hun identiteit verifiëren door persoonlijke informatie, waaronder hun naam, adres en burgerservicenummer, in te voeren. Waarschijnlijk moeten ook creditcardgegevens en klantennummers gekoppeld worden, voordat er met Pony Express betaald kan worden.

Facturen per mail zijn niets nieuws, maar dankzij Pony Express moeten deze automatisch in een aparte Gmail-map verschijnen. Ook moet het mogelijk zijn om rekening te delen met andere Gmail-gebruikers en ze direct te betalen.

Google lanceerde al eerder al een betaaldienst in de vorm van Google Wallet, maar die is nooit echt van de grond afgekomen. Geruchten gaan dat de zoekgigant werkt aan een opvolger van  Wallet, waarbij de samenwerking wordt aangegaan met diverse instanties, waaronder telecombedrijven, fabrikanten en banken. De nieuwe versie van Wallet staat los van Android Pay, dat tijdens het MWC werd aangekondigd en als  basis dient voor andere diensten en  applicaties.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu