De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo gaat Gmail je mail geschikter maken voor kleinere schermen

Thomas Haenen
15 september 2016, 8:30
1 min leestijd
Zo gaat Gmail je mail geschikter maken voor kleinere schermen

Vele jaren na de introductie van Android en Gmail gaat Google ervoor zorgen dat mails geoptimaliseerd zijn voor het kleinere scherm van je smartphone. Zo hoef je straks een stuk minder in te zoomen.

Lees verder na de advertentie.

Gmail responsive design

Gmail gaat ondersteuning bieden voor responsive design, zo maakte Google vannacht bekend op zijn blog. Dat betekent dat het uiterlijk van e-mail zich automatisch gaat aanpassen aan het formaat van je scherm. Responsive design wordt nu al veelvuldig toegepast door websites. Open je bijvoorbeeld Android Planet op je smartphone, dan ziet de app er automatisch anders uit dan op een tablet of desktop.

Gmail responsive design

Het Gmail responsive design zal beide kanten op werken. Op je smartphone worden de afbeeldingen en links straks automatisch iets groter gemaakt, met meer ruimte voor beeldvullende screenshots. Op je desktop wordt straks misschien echter meer informatie getoond, met verschillende afbeeldingen naast elkaar. Bovenstaande gif moet een idee geven van hoe een mail met en zonder responsive design eruit ziet op je smartphone.

Het betekent overigens niet dat al je mail straks gelijk geschikt is voor je smartphone. De verzenders van de mail zullen kleine opmaakopties moeten doorvoeren om van de nieuwe stijl gebruik te maken. Daarvoor gaat Google nieuwe ontwerpstandaarden in Gmail ondersteunen. Op zijn blog toont Google bijvoorbeeld hoe ontwikkelaars kunnen instellen hoe sommige tekst automatisch in het rood getoond kan worden op grotere schermen.

Gmail design

Voor zover bekend betekent de nieuwe functie overigens geen complete make-over voor de Gmail-app. Hoewel het ontwerp daarvan al jaren nauwelijks veranderd is, lijkt Google geen plannen te hebben om het aan te passen. Het bedrijf gaat vooralsnog enkel aan de slag met de looks van je mail.

Lees het laatste nieuws over Gmail

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu