Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Blijf ondanks betere bescherming ook in Gmail alert op phishing en spam

Erwin Vogelaar
31 mei 2017, 20:34
2 min leestijd
Blijf ondanks betere bescherming ook in Gmail alert op phishing en spam

Google kondigt een aantal nieuwe middelen aan waarmee Gmail spam en phishingaanvallen tegenhoudt. Toch moet je alert blijven voor verdachte e-mails.

Lees verder na de advertentie.

Bescherming tegen Gmail spam en phishing

Google rolt nieuwe middelen uit om je te beschermen tegen spam en aanvallen in je inbox. Eerder deze maand lanceerde het bedrijf al een waarschuwing voor twijfelachtige links in Gmail. Nu zorgt het bedrijf er ook voor dat sommige berichten wat langzamer worden bezorgd. Deze tijd wordt gebruikt om de inhoud beter te analyseren. Bijvoorbeeld door het te vergelijken met andere e-mails die op dat moment worden verspreid. Je hoeft niet bang te zijn dat e-mails nu massaal trager aankomen, want volgens Google wordt minder dan 0,05 procent van alle berichten vertraagd geleverd.

Via machine learning kan Gmail inmiddels met 99,9 procent nauwkeurigheid spam en phishingberichten detecteren en naar de spamfolder sturen. Dat is een indrukwekkend getal, zeker omdat volgens Google vijftig tot zeventig procent van alle berichten die Gmail ontvangt uit spam bestaat.

gmail spam

Google helpt vanaf ook bedrijven beter bij het beschermen van hun data. Zo krijgen werknemers een waarschuwing als ze willen reageren op een e-mail-adres dat niet van de organisatie zelf komt of in de contactlijst staat.

Hoewel Gmail veel nare berichten blokkeert, betekent dit niet dat het altijd goed gaat. Met steeds minder spam in je inbox dreigt het gevaar namelijk dat je steeds minder alert wordt en dat is niet verstandig. Kwaadwillenden maken daar misbruik van. Bovendien is Gmail niet perfect. Aanvallers lopen vaak net een stap voor op Google en werken op manieren die het bedrijf niet altijd kan blokkeren. Laat de cijfers je dus niet denken dat elk bericht in Gmail veilig is, en wees kritisch op elk linkje en elke bijlage.

Lees het laatste nieuws over Gmail

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu