Google rolt oplossing voor Gmail-synchronisatieprobleem op Nexus uit

Erwin Vogelaar
10 februari 2016, 15:12
1 min leestijd
Google rolt oplossing voor Gmail-synchronisatieprobleem op Nexus uit

Google heeft eindelijk de problemen rond Gmail-synchronisatie op Nexus-toestellen bevestigd en rolt nu een oplossing uit. Gebruikers hoeven hiervoor geen update te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Gmail synchronisatieprobleem

Al ruim een maand geleden viel op hoeveel Nexus-gebruikers problemen hebben met het synchroniseren van hun e-mails. Het probleem was dat notificaties van Gmail te laat of helemaal niet binnenkomen. Deze week rolt Google eindelijk een oplossing uit, waarvoor je helemaal niets hoeft te doen.

huawei nexus 6p review

Waarom het zo lang heeft geduurd? Google moest eerst achterhalen wat het exacte probleem was. Het bedrijf is daar nu achter, maar heeft nog niet laten weten wat er voor zorgde dat de notificaties niet aankwamen. Op het Nexus Help-forum laat Google  weten dat de oplossing niet via een update komt, maar in de loop van een week voor iedereen automatisch beschikbaar zal zijn.

Een beetje onhandig is dat er geen manier is om te zien of je de update hebt ontvangen. Google stelt dat het verdwijnen van de problemen de enige manier is om te zien of de update op je toestel is gearriveerd. Als je zelf last hebt van de synchronisatieproblemen, laat dan vooral in de reacties weten als het in de komende week plots wel weer werkt.

Gmaill encryptie

Google is de afgelopen periode ook bezig geweest om Gmail veiliger te maken. Zo zie je voortaan een icoontje als een e-mail hebt ontvangen die via een onversleutelde verbinding is verzonden. Als je een open slotje ziet staan, kun je maar beter niet vertrouwelijke informatie in je reactie zetten.

Lees het laatste nieuws over Gmail

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu