Gmail voor Android en iPhone vernieuwd
Wouter Nijsen

gmail postVandaag is de nieuwe mobiele webversie van Gmail voor Android en iPhone officieel gelanceerd. De verbeteringen zitten voornamelijk in de snelheid en de weergave. Zo verloopt het wisselen tussen de inbox en bijvoorbeeld het menu aanzienlijk vlotter dan bij de vorige mobiele webversie van Gmail. Een andere verbetering is de mogelijkheid om offline te werken. Als de dataverbinding om wat voor reden wegvalt blijft het dus mogelijk recent geopende mails te lezen of een nieuwe te schrijven.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Dit is mogelijk door caching en het toepassen van nieuwe browsertechnologieën zoals HTML5  en Gears. Volgens Google gaan deze nieuwe technologieën in de nabije toekomst voor nog meer verbeteringen zorgen.

Naast de offline functie is het ook  eenvoudiger geworden meerdere berichten te verwijderen. Selecteer het bericht en scroll door naar het volgende. Een menubalk met de opties Archive, Delete en More schuift automatisch mee. Visueel is het geheel flink opgepoetst, wat de leesbaarheid ten goede komt.

Om zelf de vernieuwingen te proberen, surf je met je mobiele browser naar http://mail.google.com. De nieuwe Gmail is geschikt voor   iPhone/iPod Touch OS 2.2.1 of hoger en alle Android versies.

Via: Google Mobile Blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.