De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Samsung werkt aan betaalbaar Galaxy S10-alternatief’

Thomas Haenen
12 maart 2019, 10:46
2 min leestijd
‘Samsung werkt aan betaalbaar Galaxy S10-alternatief’

Vind je de Samsung Galaxy S10e te duur, dan is er mogelijk goed nieuws. Samsung zou werken aan nóg een vlaggenschip, ditmaal met een scherpere prijs-kwaliteitsverhouding.

Lees verder na de advertentie.

‘Goedkoop Galaxy S10-alternatief van Samsung in de maak’

Met een adviesprijs van 899 euro is de Galaxy S10 verre van een goedkoop toestel. Samsung introduceerde dit jaar voor het eerst een goedkopere variant, de Galaxy S10e. Uitgerust met vrijwel dezelfde hardware, maar met een camera minder en zonder vingerafdrukscanner in het scherm. Deze variant kost echter nog steeds 749 euro.

Daarom werkt Samsung aan een ander vlaggenschip met een scherpere prijs-kwaliteitsverhouding, zo claimt een doorgaans betrouwbare Chinese bron op Twitter. Het toestel kost volgens de insider minder dan de Galaxy S10e, maar is wel uitgerust met een Snapdragon 855-chip. Dat is de krachtigste chip die Qualcomm op dit moment maakt.

Goedkoop Galaxy S10-alternatief

Andere specificaties van de smartphone noemt de bron niet. Het is onduidelijk welke compromissen Samsung gaat maken op de prijs laag te houden. Waarschijnlijk heeft een toestel in ieder geval een iets goedkoper design, zonder gebogen scherm.

Concurrent voor Xiaomi en OnePlus

Waarschijnlijk wil Samsung daarmee beter concurreren met rivalen als Xiaomi en OnePlus. Beide bieden high-end smartphones aan met adviesprijzen die veel lager liggen dan bij de concurrentie. Zo verkoopt Xiaomi sinds deze maand de Mi 9 vanaf 449 euro, uitgerust met een Snapdragon 855-chip. Ook de smartphones van OnePlus bieden doorgaans de nieuwste hardware voor minder dan 600 euro.

Bronnen suggereren dat het om de Galaxy A90 gaat, een toestel dat eerder dit jaar al uitlekte. Samsung voorziet de Galaxy A-reeks steeds vaker van features die je doorgaans enkel in een vlaggenschip verwacht. Zo is de onlangs aangekondigde Galaxy A50 uitgerust met drie camera’s achterop en een vingerafdrukscanner in het scherm.

De Samsung Galaxy A90 beschikt naar verluidt over een uitschuifbare, draaibare camera van 48 megapixel. Door deze te draaien, kun je hem niet alleen als ‘gewone’ camera maar ook als selfiecamera gebruiken. Andere specificaties van de smartphone en een verwachte releasedatum zijn nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A80
Samsung Galaxy A80

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu