Chinese fabrikant bouwt bizarre iPhone X-kloon van 100 euro

Thomas Haenen
15 september 2017, 13:37
2 min leestijd
Chinese fabrikant bouwt bizarre iPhone X-kloon van 100 euro

Apple’s iPhone 8 is vanaf vandaag te koop, maar op de iPhone X moet je nog wachten tot november. Ongeduldigde types kunnen echter ook kiezen voor een veel voordeligere Chinese kloon.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X-alternatief vol gebreken

De Chinese markt barst van de goedkope Android-smartphones. Vaak zijn het onopvallende toestellen met lompe designs, maar soms weet een bedrijf toch op te vallen. Dit keer is het de GooPhone X die tot de verbeelding spreekt. Het toestel lijkt qua design namelijk een volledige kopie van de iPhone X te zijn. Waar je voor Apple’s smartphone straks 1159 euro betaalt, kost de GooPhone X omgerekend slechts 100 euro.

Natuurlijk is die lage adviesprijs te mooi om waar te zijn. De specificaties van de GooPhone X zijn ronduit dramatisch. Het toestel loopt op het drie jaar oude Android 5.0, heeft slechts een 8 megapixel-camera achterop, en een krappe 8GB opslagruimte. Ook wordt één van de goedkoopste MediaTek-chipsets gebruikt. De indrukwekkende prestaties van de A11-chip in de iPhone 8 zul je daarmee verre van benaderen.

Goedkoop iPhone X-alternatief

Verouderde software, geen 4G

GooPhone doet er bovendien alles aan om van zijn toestel net zo’n statussymbool te maken als de iPhone X. Hoewel de smartphone enkel 3G ondersteund, wordt rechtsboven in beeld wel een 4G-icoontje gesteund. Ook staat in de instellingen dat de GooPhone op Android 7.0 loopt, terwijl je eigenlijk met een veel oudere versie zit. De fabrikant is daar open over: deze aanpassingen zijn bedoeld om het toestel meer premium te laten lijken dan het in werkelijkheid is.

Het is niet de eerste keer dat GooPhone aandacht probeert te trekken met een slechte iPhone-kloon. Het Chinese bedrijf heeft in de voorbije jaren ook al namaakversies uitgebracht van eerdere iPhones en iPads. GooPhone is niet actief op de Nederlandse markt, maar via sites als AliExpress kun je het toestel wel importeren.

Dat raden we je echter wél af. Hoewel het toestel goedkoop is, is de hardware bijzonder belabberd. Bovendien loopt de GooPhone X op een oude, aangepaste versie van Android die vol kwetsbaarheden zit, waardoor je privégegevens niet veilig zijn. Bij onze zustersite iPhoned kun je terecht voor de iPhone X aanbiedingen, of check bij ons een écht alternatief zoals de Samsung Galaxy S8 of LG V30.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: GizmoChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu