Goedkope Android-tablets gebruiken afgekeurde iPad-schermen

Redactie
3 juli 2011, 19:26
2 min leestijd
Goedkope Android-tablets gebruiken afgekeurde iPad-schermen
smartdevices t10

Wat moet je als Chinese klonenmaker als je een goedkope tablet op de markt wilt brengen? Je kunt niet dezelfde prijzen betalen als Apple en ook niet dezelfde eisen stellen aan de toeleveranciers. De geniale oplossing: gebruik afgekeurde schermen van Apple! LG Display en Samsung maakten in het tweede kwartaal tussen de 12 en 15 miljoen 9,7 inch grote IPS-schermen. Daarvan gaan er slechts 9 miljoen naar Apple. De overige schermen voldoen niet aan Apple’s kwaliteitseisen, maar zijn te goed om te worden weggegooid. Ze komen terecht bij fabrikanten van goedkope Android-tablets, zoals de SmartQ T10 van SmartDevices, zo schrijft Digitimes.

Ook AGSO en Wanlida gebruiken de overtollige schermen en proberen tablets te maken die op de iPad lijken, want dat is waar de Chinezen gek op zijn. Veel van de afgekeurde schermen van Apple zouden last kunnen hebben van backlight bleeding waarbij de verlichting door het scherm heen zichtbaar is. Of die ook in de SmartQ T10 zijn gebruikt is niet zeker, maar op zich zou het geen probleem moeten zijn: het probleem is alleen cosmetisch van aard, het is geen functioneel defect. De schermen zijn nog prima bruikbaar, alleen ziet het er iets minder mooi uit. En de kopers zullen niet snel gaan morren, omdat ze toch al weten dat ze voor een kwalitatief minder product hebben gekozen. De SmartQ T10 kost $293 terwijl je voor een ‘echte’ iPad 2 in China omgerekend $570 kwijt bent.

Lees verder na de advertentie.

Typisch is trouwens dat Android-tabletmakers met een bekende naam, zoals Acer, LG, Motorola, Samsung en RIM hebben gekozen voor andere schermformaten of breedbeeldschermen, waardoor de afgekeurde schermen van deze fabrikanten niet geschikt zijn om een iPad-kloon te maken. Bovendien levert de productie van deze fabrikanten niet genoeg afgekeurde schermen op om een klonenbusiness op te baseren.

Mocht je van plan zijn om een goedkope Android-tablet te kopen, let dan eens op het schermformaat. Als het om 9,7 inch gaat, is de kans aanwezig dat er een afgekeurd iPad-scherm is gebruikt.

Spotlights: Android, iPad, Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's