AndroidPlanet kiest: beste vier Android-telefoons onder de 100 euro

Wouter Nijsen
14 februari 2014, 19:31
4 min leestijd
AndroidPlanet kiest: beste vier Android-telefoons onder de 100 euro
goedkope android

Vraag een willekeurig iemand op straat naar welke smartphone hij op zak heeft, en de kans is groot dat daar een iPhone of een Samsung Galaxy uitrolt. Helaas heeft niet iedereen de financiële middelen om een smartphone ter waarde van honderden euro’s aan te schaffen. Er zijn ook veel mensen die zich simpelweg prettiger voelen bij een goedkoper toestel.

Toch is het vinden van een goedkope Android die tegelijkertijd een goede smartphone is makkelijker gezegd dan gedaan. Androidplanet wil je graag bij je zoektocht helpen. Zie hier vier sterke goedkope Android smartphones van vier fabrikanten die voor een prikkie worden verkocht.

Lees verder na de advertentie.

Alcatel One Touch M`Pop: 90 euro

One Touch Pop

De Alcatel One Touch M`Pop is een smartphone van het Franse bedrijf Alcatel, die  werd geïntroduceerd in januari 2013. Veel bekende low-budget telefoons komen uit de koker van deze fabrikant. Dit toestel is één van hun meest succesvolle. Om te beginnen is het in Nederland en België één van de weinige goedkope Android-toestellen met ondersteuning voor twee simkaarten. Daardoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld gesprekken voor een zakelijk en een privénummer op één smartphone te ontvangen.

Qua specificaties doet het toestel de prijs eer aan. De One Touch heeft een verdienstelijk scherm van 3,2 inch en een keurige camera die foto’s in 3,2 megapixels schiet. Ten slotte is de One Touch voorzien van een FM-radio met RDS. De gesimlockte versie is voor negentig euro te verkrijgen. Wil je een versie zonder abonnement dan betaal je net tegen de honderd euro. Een koopje!

LG Optimus L3: 70 euro

LG Optimus 3

Wie te onbekend is met Alcatel, kan nog altijd voor de Optimus L3 van LG gaan. Daarmee haal je een compacte en handzame smartphone in huis die volgens ons door zijn eenvoudige ontwerp uiterst geschikt is voor wie als smartphone-gebruiker nog maar net komt kijken. Het  is de kleinste Android-smartphone in de L-Style serie van LG.  De smartphone heeft een zakelijke uitstraling en is in de hoeken mooi afgewerkt tot in het kleinste detail.  De Optimus L3 heeft een  uitbreidbaar geheugen van maar liefst 32 GB, zodat je altijd genoeg ruimte hebt voor je foto’s, muziek en wie weet zelfs video’s.

De specificaties van de Optimus L3 zijn enigszins vergelijkbaar met die van de One Touch. Ook de Optimus L3 heeft een scherm van 3,2 inch en een camera met een resolutie van rond de drie megapixels. Dankzij 512 MB aan RAM-geheugen geeft de Optimus L3 je ook de optie om vele games op behoorlijke snelheid af te kunnen spelen. Hij is zowel in het wit, zwart als roze verkrijgbaar voor een prijs van zeventig euro. Heel genereus van die Zuid-Koreanen!

LG Optimus L3

LG Optimus L3 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen LG Optimus L3 prijzen. Bekijk alle LG smartphones.

Alle LG smartphones met prijzen

Huawei Ascend Y300: 95 euro

Huawei Ascend Y300

Huawei  is een Chinese multinational die momenteel hard aan de weg timmert in Nederland, mede dankzij kwalitatieve high-end smartphones zoals de Ascend P6. Vóór het succes van die telefoon bracht het bedrijf met enige regelmaat smartphones met een aantrekkelijke prijskaartje op de markt. Eén daarvan, is de Huawei  Ascend Y300. Een keurige telefoon met een aangename verrassing: binnen de behuizing zit een dualcore-processor. Daarmee is de Y300  een van de goedkoopste dualcore-smartphones op de markt.

Meestal zit er in toestellen van deze prijscategorie een single-core processor, maar de Chinese makers plaatsen doodleuk een redelijk vlotte 1.2 GHz dual-core. Die kom je niet snel tegen in smartphones die in dezelfde prijsklasse opereren als de Y300. Ten slotte is het toestel voorzien van keurige specificaties: een 5 megapixel camera, een batterij van 1730 mAh en een helder scherm van redelijke proporties. Uitermate geschikt voor diegene die relatief weinig te besteden heeft.

Huawei Ascend Y300

Huawei Ascend Y300 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Huawei Ascend Y300 prijzen. Bekijk alle Huawei smartphones.

Alle Huawei smartphones met prijzen

Samsung Galaxy Gio: 90 euro

Galaxy Gio

Jawel, óók Samsung heeft een lowbudget telefoon ontworpen die zich gemakkelijk kan meten met bovenstaande toestellen. De Galaxy Gio doet wat hij moet doen en heeft voor zijn prijskaartje een compact en keurig design. Gelukkig doet de goedkope Android nog een aantal dingen anders als de concurrentie. Zo kun je met de Gio heel gemakkelijk multimediale content delen tussen al je apparaten thuis via Allshare.  En met ThinkFree, een andere applicatie, kun je te allen tijde gebruik maken van je tekstverwerkers.

Kijken we naar de specificaties, dan is de Gio absoluut geen Galaxy, maar voor een prijs van negentig euro heeft de smartphone prima hardware. Met een 800 MHz-processor en een behoorlijke 1350 mAH-batterij stelt de Gio allerminst teleur. Zijn afgeronde vormen zorgen ervoor dat de Galaxy Gio lekker in de handen ligt. Op het  3.2 inch HVGA-beeldscherm worden tevens mooie plaatjes getoverd.  

→ Bekijk ook ons overzicht met de beste Android 4G-telefoons van dit moment!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu