Deze Archos-telefoon is de goedkoopste Android-smartphone van nu

Thomas Haenen
30 augustus 2017, 12:11
2 min leestijd
Deze Archos-telefoon is de goedkoopste Android-smartphone van nu

Het Franse Archos introduceert deze week verschillende nieuwe Android-smartphones. Eén daarvan heeft een opvallend lage adviesprijs van slechts 50 euro.

Lees verder na de advertentie.

Goedkope Archos-smartphones onderweg

Je hebt goedkope smartphones, en je hebt absolute bodemprijzen. De nieuwe toestellen van Archos vallen overduidelijk in die laatste categorie. De Franse fabrikant komt met de Access-serie, die bestaat uit vier Android-smartphones. Het goedkoopste toestel uit de reeks kost slechts 50 euro, waarmee het één van de meest betaalbare toestellen van dit moment is.

De Archos Access 40, zoals de naam van het instapmodel luidt, is desondanks nog vrij compleet voor een budgetsmartphone. Het toestel heeft een compact 4 inch-scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels. Aan de binnenkant zit een quadcore-processor, met 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte. Ook is er plek voor een micro-sd-geheugenkaartje. Zowel voorop als achterop zijn camera’s te vinden, van respectievelijk 2 en 5 megapixel. De accucapaciteit is met 1200 mAh wel aan de krappe kant.

In de Access-serie verschijnen ook grotere modellen van 4,5, 5 en 5,5 inch. Deze modellen worden geleverd met dezelfde resolutie, maar een betere 8 megapixel-camera, grotere accu’s en 16GB opslagruimte. De adviesprijs loopt op, maar slechts een klein beetje: voor de 5,5 inch-versie betaal je nog steeds maar 79 euro.

Van deze hardware hoef je geen wonderen te verwachten, maar het maakt van de Access-serie wel aantrekkelijke instapmodellen. Consumenten die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een simpel toestel voor WhatsApp en Facebook, komen hiermee prima aan hun trekken. Hoewel er tegenwoordig meer dan genoeg budgetsmartphones in omloop zijn, kosten ze al gauw drie keer meer dan deze Archos. Zo betaal je voor de Nokia 3 of Motorola Moto E4 zo’n 150 euro.

Archos Core en Sense

Daarnaast komt Archos nog met een aantal iets duurdere, maar ook iets krachtigere smartphones. De Archos Core verschijnt in 5 en 5,5 inch, met een hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels. De twee varianten hebben respectievelijk 1 en 2GB werkgeheuen, met een 8 of 13 megapixel-camera achterop en een 2 of 5 megapixel-camera voorop. Er is 16GB opslagruimte aanwezig en plek voor een geheugenkaartje. De 5,5 inch-variant heeft wel een opmerkelijk grote accu met een capaciteit van 4000 mAh.

Tot slot is er de Archos Sense 47X, een 4,7 inch Android-smartphone met stevige behuizing. Het toestel is stof- en waterdicht en overleeft een val van een meter. Achterop zit een 13 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh. Deze Sense 47X is veruit de duurste Archos-telefoon met een adviesprijs van 159 euro.

De Archos Access- en Core-serie zijn vanaf september verkrijgbaar in Nederland, zo laat de fabrikant weten. De Sense 47X volgt pas in oktober.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu