‘Samsung wil goedkope Galaxy’s updaten naar Android 4.4’

Gijs Ettes
6 december 2013, 10:33
1 min leestijd
‘Samsung wil goedkope Galaxy’s updaten naar Android 4.4’
goedkope Galaxy Android 4.4

Samsung overweegt om goedkope Galaxy’s waaronder de Galaxy S4 Mini, Galaxy S3 Mini en Galaxy Ace 3 te voorzien van een update naar Android 4.4 (KitKat). Daarnaast staan de Galaxy S Advance, Galaxy Ace 3, Galaxy Core  4g, Galaxy Fame en Galaxy Ace 2 op de nominatie om te worden bijgewerkt naar de laatste versie van het besturingssysteem. Samsung heeft echter nog niet bevestigd dat de smartphones ook daadwerkelijk Android 4.4 krijgen.

Een Galaxy S4 Mini Android 4.4 update lijkt echter niet ondenkbaar, aangezien de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem een stuk efficiënter omgaat met het beschikbare werkgeheugen. Iets dat wordt bewerkstelligd door Project Svelte, een reeks aanpassingen die bijvoorbeeld overbodige achtergrondservices weghalen en Google Apps, waaronder YouTube en Chrome, een stuk efficiënter maken. Daardoor draait Android 4.4 ook op toestellen met 512MB werkgeheugen vloeiend.

Lees verder na de advertentie.

goedkope Galaxy Android 4.4

In de afbeelding hiernaast zijn een aantal goedkope Galaxy’s te zien die ‘under investigation’ zijn om een update naar Android 4.4 (KitKat) te ontvangen. De Galaxy S4 Mini en Galaxy S3 Mini zijn momenteel Samsungs populairste middenklasse telefoons, dus het zou ons niets verbazen als deze in de nabije toekomst van een update worden voorzien.

Benieuwd naar alle verbeteringen in de nieuwste Android-versie? Check dan de Android 4.4 overzichtspagina.

Lees meer over Samsung

Via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S4 Mini
Samsung Galaxy S4 Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu