De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei gaat in 2015 vooral duurdere smartphones uitbrengen

Gijs Ettes
2 december 2014, 15:11
1 min leestijd
Huawei gaat in 2015 vooral duurdere smartphones uitbrengen

In 2015 zullen we minder goedkope Huawei smartphones tegemoetzien. Het Chinese bedrijf wil zich richten op high-end smartphones met hogere winstmarges, zo geeft perschef Joe Kelly aan in een interview.

Lees verder na de advertentie.

Minder goedkope Huawei smartphones in 2015

goedkope huawei smartphones

Volgens Kelly zal Huawei daardoor waarschijnlijk minder smartphones verkopen, maar de omschakeling is noodzakelijk om winstgevender te worden. Op duurdere telefoons is de winstmarge doorgaans stukken hoger dan op de overwegend goedkope telefoons die Huawei nu nog uitbrengt. Op die toestellen valt weinig te verdienen, zo merkte ook Samsung de afgelopen periode. De Zuid-Koreaanse fabrikant verkocht in het derde kwartaal minder smartphones en zag zijn winst sterk dalen. Consumenten kozen vaker voor een toestel van Apple of concurrerende merken uit China, zoals Huawei en Lenovo.

Overigens zijn de high-end smartphones van Huawei momenteel ook erg betaalbaar. Denk bijvoorbeeld aan de Huawei Ascend P7, die wij in onze review met een 8,5 bekroonde. Dit model had een introductieprijs van 399 euro, maar is inmiddels voor rond de 300 euro verkrijgbaar. Voor die prijs krijg je een dunne en prima afgewerkte smartphone met vlotte 1,6GHz quadcore-processor (Kirin 910T) en 2GB aan werkgeheugen. Verder heeft het toestel een 5 inch-scherm (full-hd), 16GB opslag en twee camera’s met 13 en 8 megapixels.

De beste Huawei Ascend P7 aanbiedingen

Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor je uitgelicht. Je kunt de Ascend P7 kopen als los toestel of in combinatie met een abonnement.

Huawei Ascend P7

Huawei Ascend P7 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Huawei Ascend P7 prijzen. Bekijk alle Huawei smartphones.

Alle Huawei smartphones met prijzen

Lees meer over de Huawei Ascend P7

Hieronder lees je de laatste berichten met betrekking tot de Ascend P7. Check de Huawei-toestelpagina voor andere smartphones van de Chinese fabrikant.

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu