Goedkope MeMo Pad HD 7 van Asus vanaf eind juli te koop

MeMo Pad HD 7Asus brengt zijn goedkope MeMO Pad HD 7 29 juli uit in Nederland. De kleine 7 inch-tablet is vergelijkbaar met de Nexus 7 (lees ook onze Nexus 7 review) en gaat 169 euro kosten. De MeMo Pad HD 7 is voorzien van een 1.2GHz quadcore-processor, 1GB werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte en Android 4.2 (Jelly Bean).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Daarnaast krijgt de kleine tablet een 5 megapixel-camera aan de achterzijde en een 1,2 megapixel-camera aan de voorzijde. Het 7 inch-scherm heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels. De tablet komt in de kleuren zwart, wit, grijs, groen en roze en er is een micro-sd-kaart-slot om de opslagruimte uit te breiden. De accuduur van de MeMo Pad HD 7 bedraagt ongeveer 10 uur.

De MeMo Pad HD 7 weegt 302 gram en meet 196.8 x 120.6 x 10.8 mm (breedte/diepte/hoogte). Hiermee is de tablet een stuk lichter dan de Nexus 7 en weegt de MeMo Pad HD 7 ongeveer even zwaar als de iPad mini. Ook is er ondersteuning voor Bluetooth 4.0 en alle wifi-netwerken aanwezig. De tablet kan niet met 3g-netwerken verbinden, waardoor je onderweg via tethering de tablet met je smartphone moet laten verbinden als je een netwerkverbinding wilt hebben.

Aan de achterkant van de MeMo Pad HD 7 bevindt zich de speakergrill. Deze zit aan de onderkant en is langwerpig waardoor het geluid beter wordt verdeeld. Ook zijn er enkele accessoires voor de MeMo Pad HD 7 beschikbaar, waaronder de VersaSleeve, de Persona Cover en de Transcover.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.