‘Goedkope smartphones worden nog veel populairder’

Erwin Vogelaar
5 juli 2016, 14:09
2 min leestijd
‘Goedkope smartphones worden nog veel populairder’

Hoewel we het vaak hebben over de nieuwste Android-smartphones met de beste technologische vernieuwingen, ligt de grootste groeiende markt bij de goedkope smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Goedkope smartphones

Wij zijn natuurlijk dol op de nieuwste technologieën als het gaat om Android-toestellen, maar een groot deel van de consumenten maakt zich niet zo druk om het nieuwste van het nieuwste. Dat zijn mensen die gewoon een toestel willen dat werkt. Waar ze een paar berichten-apps op kunnen installeren, wat foto’s mee kunnen maken en dat niet teveel kost. Inmiddels zijn we op een punt gekomen dat deze goedkope smartphones ook zeer degelijk zijn. Sterker nog: er worden steeds meer premium materialen gebruikt om ook deze goedkope toestellen wat luxer aan te doen voelen.

goedkope smartphones

Volgens de analisten van Counterpoint Research bieden de grote fabrikanten steeds meer betaalbare toestellen aan voor deze groeiende markt. In 2014 bestond veertig procent van alle Samsung-toestellen uit smartphones die minder dan 300 dollar kosten. In het eerste kwartaal van dit jaar is dat percentage gestegen naar 54 procent. In 2014 bestond nog maar tien procent van de telefoons uit het portfolio van Samsung uit smartphones die minder dan 200 dollar kosten. In mei van dit jaar bleek dit gestegen te zijn naar 41 procent van de toestellen. Ook LG gaat goed op deze markt. Maar liefst 65 procent van de LG-toestellen kost minder dan 300 dollar. LG had zijn plekje op deze markt echter al gevonden, want in 2014 en 2015 was dit percentage ook al zo hoog.

Er wordt vaak gesproken dat de smartphonemarkt aan het inzakken is, omdat alle grote fabrikanten minder toestellen verschepen. Het lijkt er echter meer op dat de markt aan het verschuiven is en de goedkopere toestellen belangrijker worden. Dit wil niet zeggen dat de vlaggenschepen niet meer relevant zijn, want analisten verwachten dat Samsung juist een topkwartaal heeft gedraaid door de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Over enkele dagen zal Samsung de resultaten van het tweede kwartaal publiceren.

Zoek je een goed budgettoestel? Bekijk dan ons overzicht!

Bron: Phone Arena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu