Huawei werkt mogelijk aan goedkopere Ascend P6 met bescheiden specs

Gijs Ettes
21 januari 2014, 17:24
1 min leestijd
Huawei werkt mogelijk aan goedkopere Ascend P6 met bescheiden specs
goedkopere Ascend P6

Naar verluidt werkt Huawei aan een goedkopere Ascend P6 die mogelijk de naam Ascend G6 meekrijgt. In China heeft een toestel van Huawei met het typenummer G6-T00 certificering ontvangen en het apparaat vertoont opvallend veel gelijkenissen met de Ascend P6. Het toestel heeft vermoedelijk minder krachtige hardware dat het huidige vlaggenschip van de fabrikant en we verwachten dan ook een lagere adviesprijs, mocht de G6 ooit naar Europa komen.

De mogelijke goedkopere variant van de Ascend P6 is voorzien van een 1,3GHz-quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen en twee camera’s met 8 en 5 megapixel. Hoewel de camera’s identiek zijn, beschikt de G6 waarschijnlijk over een tragere processor en minder werkgeheugen. Naar alle waarschijnlijkheid is de telefoon wel voorzien van 8GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen en Android 4.2 (Jelly Bean).

Lees verder na de advertentie.

Goedkopere Ascend P6 heeft mindere hardware

Ascend P6 Android 4.4

De goedkopere Ascend P6 beschikt dus mogelijk over mindere hardware. Verwacht wordt verder dat het toestel een 4,5 inch-scherm heeft; iets kleiner dus dan het 4,7 inch-scherm van de Ascend P6. De geschatte afmetingen zijn met 130 bij 65 bij 7,5 millimeter iets forser.

De Ascend P6 is nog steeds een van de dunste Android-smartphones van dit moment. Het toestel is de afgelopen tijd sterk in prijs gezakt en is voordelig los en in combinatie met een abonnement verkrijgbaar. Hieronder hebben we de beste Ascend P6 aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.

Laatste nieuws over de Huawei Ascend P6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Ascend P6
Huawei Ascend P6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu