De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google werkt aan twee goedkopere Pixel-telefoons’

Florence Peeters
8 november 2018, 15:03
2 min leestijd
‘Google werkt aan twee goedkopere Pixel-telefoons’

Google zou niet aan een, maar twee goedkopere Pixel-telefoons werken. Een onbekend apparaat in programmeercode wijst hierop.

Lees verder na de advertentie.

‘Twee goedkopere Pixel-toestellen op komst’

Al langer gaat het gerucht rond dat Google aan een midrange Pixel-toestel werkt. Volgens telecominsider Roland Quandt gaat deze draaien op een Snapdragon 710-chip en heeft het toestel de codenaam Bonito meegekregen.

Maar bij het doorspitten van programmeercode in ARCore heeft Android Police mogelijk een tweede budgetversie van de Google Pixel ontdekt. ARCore is een programmeerset van Google, waarmee ontwikkelaars augmented reality-apps voor Android kunnen bouwen.

Google gebruikt altijd vissoorten als codenaam voor nieuwe apparaten. Naast Bonito ontdekte de website nog een onbekend apparaat. Deze draagt de vissennaam Sargo. Dit kan betekenen dat de zoekgigant aan twee goedkopere smartphones werkt, mogelijk met twee verschillende formaten.

Hoewel inmiddels bekend is op welke chipset de Bonito waarschijnlijk gaat draaien, is er verder nog niks duidelijk over de telefoon met codenaam Sargo. Bovendien is het onduidelijk wanneer Google deze budgettoestellen uitbrengt. Roland Quandt stelde eerder over de Bonito dat deze in de eerste helft van 2019 wordt onthuld.

Normaliter presenteert Google zijn nieuwe smartphones in oktober. Zo heeft het bedrijf vorige maand de Google Pixel 3 en Pixel 3XL onthuld. Net zoals zijn voorgangers zijn deze modellen uitgerust met high-end hardware.

Midrange-reeks mogelijk alleen voor opkomende landen

De midrange smartphones die nu in de pijplijn zitten, doen waarschijnlijk enkele concessies om de prijs te drukken. In eerdere geruchten werd gesteld dat Google zich met een middenklasser wil richten op opkomende markten, waaronder India.

Het is niet de eerste keer dat Google zich probeert te vestigen in de markt voor midrange-smartphones. In 2015 verkocht het bedrijf nog de LG Nexus 5X voor zo’n 400 euro. Als de geruchten kloppen, zouden deze toestellen de eerste voordelige telefoons zijn in Googles Pixel-reeks.

Hoeveel de goedkopere Pixel-modellen gaan kosten, is eveneens onduidelijk. Doorgaans kost een midrange telefoon tussen de 300 en 400 euro. Waarschijnlijk gaat het nog even duren voordat Google zelf iets loslaat over deze nieuwe toestellen.

Volg het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu