Google: ‘200.000 Android-toestellen per dag verkocht’

Redactie
5 augustus 2010, 11:03
1 min leestijd
Google: ‘200.000 Android-toestellen per dag verkocht’
android groei

Google CEO Eric Schmidt zei gisteren op een bijeenkomst dat er wereldwijd dagelijks 200.000 smartphones met Android-besturingssysteem worden verkocht. Google zoekt naar nieuwe inkomstenbronnen, omdat de inkomsten uit gewone internetactiviteiten afvlakken. Smartphones en sociale netwerkdiensten openen een nieuwe geldkraan. Schmidt denkt zelfs dat de inkomsten uit advertenties uit mobiele telefoons uiteindelijk die op de desktop zullen inhalen. Wanneer dat gebeurt, durfde de topman nog niet in te schatten.

Uit cijfers van onderzoeksbureau NPD bleek onlangs al dat vooral in de VS een flinke groei wordt doorgemaakt. Bij de toestellen die tussen april en juni zijn verkocht draait eenderde op Android (dit zijn cijfers voor de VS), terwijl voorheen RIM’s Blackberry altijd de koppositie innam. Blackberry verloor 9 procentpunten marktaandeel.

Lees verder na de advertentie.

Meer hardwarepartners voor Android

Het geheim van het Android-succes is wellicht, dat de toestellen door veel verschillende fabrikanten worden gemaakt. Daardoor hoeft Google zich alleen te focussen op de software en doen de fabrikanten de rest, zonder dat daar veel onderling overleg voor nodig is. Tijdens de bijeenkomst op de Techonomy conference in Lake Tahoe (Californië) vertelde Schmidt dat er nog meer hardwarepartners voor Android bij zullen komen.

De groei is enorm: begin dit jaar zei de Google CEO nog dat er 65.000 Android-toestellen per dag werden geactiveerd. Een paar maanden later was dat aantal opgelopen naar 160.000 toestellen en nu staat de teller al op 200.000 toestellen per dag. “It looks like Android is not just phenomenal but an incredibly phenomenal success in its growth rate,” zei Schmidt. Zijn bedrijf gaat zich nu – behalve op smartphones – focussen op sociale netwerkdiensten. Eén van die sociale diensten heeft het in ieder geval niet gered: gisteren trok Google de stekker uit Google Wave.

Categorie: Android OS
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's