Google: 77% van alle Android-apparaten draait op OS 2.1 of hoger

androidSteeds meer Android-apparaten draaien op Android 2.1 of hoger. Dit onthult Google op haar website voor ontwikkelaars. Hoewel Android 2.1 (Eclair) het populairst is met een verspreiding van 40,8 procent, volgt Android 2.2 (Froyo) kort daarna met 36,2 procent. Android 1.5 en Android 1.6 zijn samen goed voor 23 procent.

Google verzamelde de gegevens in de laatste twee weken van oktober. Het is dus heel goed mogelijk dat ondertussen meer apparaten op Android 2.1 of Android 2.2 draaien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


taartgrafiek

Zoals je in de onderstaande grafiek ziet blijft het marktaandeel van Android 2.2 gestaag groeien. Android 2.1 en Android 1.6 blijven ongeveer gelijk. De grote verliezer is Android 1.5. In een half jaar tijd kromp het marktaandeel van 1.5 aanzienlijk.

taartgrafiek-2

Binnenkort komt Gingerbread (Android 2.3) uit. Neemt deze nieuwe versie van Android een grote hap uit het marktaandeel van Android 2.2 en Android 2.1? Of zijn de antieke versies 1.5 en 1.6 de dupe?

Bron: Android developers

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.