De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google aandeel stijgt dankzij goede kwartaalcijfers

Gijs Ettes
18 oktober 2013, 16:22
1 min leestijd
Google aandeel stijgt dankzij goede kwartaalcijfers
Google aandeel

Het Google aandeel is verder gestegen tot bijna 1000 dollar dankzij goede kwartaalcijfers. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van de zoekgigant met 23 procent.

Het hoge aandeel is een gevolg van het toegenomen vertrouwen van investeerders, die zien dat Googles pogingen om geld te verdienen met mobiele advertenties, hun vruchten afwerpen. De cijfers zijn beter dan voorgaande kwartalen, toen Google niet kon voldoen aan de verwachtingen van analisten.

Lees verder na de advertentie.

Google aandeel dankzij hogere omzet

In het derde kwartaal van 2013 behaalde Google een omzet van 14,9 miljard dollar, omgerekend bijna 11 miljard euro. Dat is 12 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst van Google was 3,44 miljard dollar en de nettowinst groeide van 2,18 miljard naar 2,97 miljard dollar.

Google aandeel

Zo’n twee derde van de omzet werd gegenereerd uit eigen sites en een kwart via netwerkpartners. Motorola Mobile, dat in 2011 werd overgenomen door Google, deed het afgelopen kwartaal een stuk minder. De omzet daalde met 600 miljoen dollar tot iets meer dan 1 miljard en 340 medewerkers verlieten de telefoonmaker.

Afbeelding: Cory Doctorow

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu