Makers iOS-app klagen Google aan om Hangouts

Google aangeklaagd om HangoutsDe makers van de iOS-app Hanginout hebben Google aangeklaagd omdat Hangouts teveel zou lijken op de merknaam van hun eigen app. Hanginout is een sociaal netwerk waar gebruikers een videoprofiel van zichzelf kunnen maken. Hanginout Inc, het bedrijf achter de app, vroeg in de VS in juli 2012 zijn merknaam aan, maar die is nog niet beoordeeld. Hangouts werd al eerder als functie om te videochatten in Google+ gebruikt, maar Google heeft in april 2013 pas de merknaam aangevraagd.

Dat was reden voor Hanginout om een schadevergoeding te eisen voor zowel het misbruiken van de merknaam als oneerlijke concurrentie. Wat de hoogte van de schadeclaim is en hoe groot de kansen zijn voor Hanginout om Hangouts via de rechtbank te verbieden, is onbekend. Google heeft nog geen reactie gegeven op de aanklacht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google aangeklaagd

Mogelijk kan de aanklacht van Hanginout ervoor zorgen dat Hangouts straks niet meer beschikbaar is, al verwachten we dat Google het niet zover laat komen. Een verbod zou bijzonder jammer zijn, zeker vanwege de nieuwe features die de chat-app sinds kort kent.

Zo integreert een recente Google Hangouts update sms en is het nu mogelijk om bewegende plaatjes (GIFs) en je locatie naar contactpersonen te sturen. Dat laatste is handig als je je op een plek bevindt waarvan je het adres niet weet. Degene die jouw locatie ontvangt, navigeert vervolgens via Google Maps direct naar de desbetreffende locatie.

Lees meer over de Hangouts Android-versie en wat je er allemaal mee kunt!

Lees meer over Google Hangouts

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.