De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google geeft inlogscherm meer functies en nieuwe look

Erwin Vogelaar
7 april 2017, 20:36
2 min leestijd
Google geeft inlogscherm meer functies en nieuwe look

Google geeft het inlogscherm voor je Google Account een nieuw design. Naast een opgefrist uiterlijk, krijgen gebruikers meer mogelijkheden om permissies in te stellen.

Lees verder na de advertentie.

Google Account inloggen

Het inloggen bij je Google Account ziet er binnenkort net iets anders uit. Vanaf 10 april rolt Google een update uit om het inloggen op elk systeem er hetzelfde uit te laten zien. De stappen om in te loggen veranderen niet, dus je hoeft niets anders te doen. Je geeft gewoon zoals altijd je e-mailadres en wachtwoord op en je bevestigt eventueel je identiteit als je tweefactorauthenticatie hebt ingesteld.

Volgens Google heeft het nieuwe inloggen drie voordelen: de pagina is overzichtelijker, het inlogproces is sneller en de pagina ziet er hetzelfde uit op computers, smartphones en tablets. Hierdoor Google’s inlogscherm voor gebruikers altijd herkenbaar.

google account inloggen

Onderdeel van het nieuwe inloggen is dat gebruikers vanaf 10 april meer duidelijkheid krijgen in de permissies die ze geven aan een app. Zodra een app nu om permissies vraagt, worden ze allemaal gebundeld en geef jij je akkoord. Met de update geef je eerst enkel permissie om je e-mailadres en profiel te delen. In een volgend scherm worden er eventueel extra permissies gevraagd, mocht een app die nodig hebben. Denk hierbij aan de vraag of jouw data in het Google Cloud Platform ingezien mag worden.

Het kan best enkele weken duren tot de nieuwe inlogpagina overal te vinden is, want de update moet naar veel plekken uitgerold worden. Een groot verschil is het niet en de meeste gebruikers zullen waarschijnlijk niet eens merken dat er iets veranderd is.

Heb je een scherp oog en merk je na 10 april wel verandering? Dan klopt dit dus. Google zorgt er zo voor dat inloggen veiliger voelt en dat we meer controle krijgen over onze privacy.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu