De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Dit zijn de vernieuwde privacyinstellingen van je Google-account

Erwin Vogelaar
14 mei 2018, 10:43
2 min leestijd
Dit zijn de vernieuwde privacyinstellingen van je Google-account

Net als andere techbedrijven heeft ook Google zijn privacyinstellingen aangepast, om te voldoen aan de nieuwe Europese privacywet. Dit moet je weten over de privacy van je Google-account.

Lees verder na de advertentie.

AVG en je Google-account privacy

Waarschijnlijk heb je de afgelopen week over AVG gehoord. AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming. Het is de nieuwe privacywet waardoor organisaties die binnen de Europese Unie werkzaam zijn duidelijk moeten maken welke gegevens ze verzamelen, hoelang ze die gegevens bewaren en of ze deze gegevens aan derde partijen verstrekken. In het Engels heet deze privacywet General Protection Data Regulation (GPDR).

google-account privacy

Deze wet gaat 25 mei in, waardoor techbedrijven deze weken hun gebruikers e-mails sturen om hen te informeren. Heb je een Google-account, dan heb je waarschijnlijk ook zo’n e-mail ontvangen. Hierin legt Google uit dat het privacybeleid een update heeft gekregen zodat je beter inzicht krijgt in de gegevens die worden verzameld. Aan de privacyinstellingen van je Google-account verandert eigenlijk niets. Wat Google wel doet, is verduidelijken wat er gebeurt.

Hoe vind ik die nieuwe informatie?

Alle informatie is te vinden in het dashboard van je Google-account. Scrol naar beneden en klik op ‘Privacybeleid’, dan vind je daar nu in duidelijkere taal uitgelegd wat Google van je verzamelt en daarmee doet. Bij die tekst zijn ook afbeeldingen en video’s toegevoegd, net als links om direct naar de instellingen te gaan waar over wordt gepraat.

Google heeft daarnaast de Privacycheck een update gegeven, met tevens meer voorbeelden en illustraties. Met de Privacycheck maak je keuzes over de privacyopties voor je Google-account. We raden aan om deze een keer te doorlopen. De Privacycheck vind je in het dashboard van je Google-account.

In dat dashboard kun je onder andere ook bij ‘Mijn activiteit’ zien welke recente activiteiten van Google-diensten zijn geregistreerd. Vergeet ook de Beveiligingscheck niet, om je account veilig te stellen. Check daarnaast de advertentie-instellingen om te zien welke informatie Google gebruikt om advertenties te tonen. Ook kun je alle gegevens die Google van je heeft downloaden.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's