De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google stuurt Android-notificatie als je op nieuw apparaat inlogt

Erwin Vogelaar
1 augustus 2016, 19:50
2 min leestijd
Google stuurt Android-notificatie als je op nieuw apparaat inlogt

Google gaat een Android-notificatie sturen als er met je Google-account op een nieuw apparaat ingelogd wordt. Volgens Google lezen we onze e-mails niet genoeg.

Lees verder na de advertentie.

Google-account waarschuwing

Als je op een nieuw apparaat inlogt met je Google-account, dan krijg je daar een e-mail over. Dit is bedoeld voor de veiligheid, zodat iemand anders niet stiekem met je account elders aan het inloggen is. Nu gaat Google deze functie ook als Android-notificatie uitrollen voor alle Android-gebruikers. Zodra iemand een nieuw apparaat toevoegt aan zijn account door daar op in te loggen, geeft de notificatie een waarschuwing. Zo ben je het snelst op de hoogte van wat er met je Google-account gebeurt.

Vertrouw je de melding niet, dan kun je er op drukken om meer informatie te krijgen. Specifiek krijg je te zien op welk apparaat je Google-account is gebruikt, hoelang geleden dit is gebeurd, via welke browser is ingelogd en het ip-adres. Vervolgens krijg je de keuze om aan te geven dat dit inderdaad klopt, of dat je account beveiligd moet worden. Google stelt dat gebruikers vier keer zo vaak de informatie uit deze notificaties zouden lezen dan de e-mails die tot nu toe verzonden werden met dezelfde waarschuwing.

De waarschuwing is weer een nieuwe stap om dit belangrijke account zo veilig mogelijk te houden. Zo kan je Android-toestel al gebruikt worden om je identiteit te bevestigen met Google Prompt. Met Google Prompt is tweestapsverificatie niet moeilijker dan een knop op je smartphone, waarmee je aangeeft dat jij het echt bent. De waarschuwing gebruikt op een soortgelijke manier het apparaat dat je altijd dichtbij je hebt. Het kan mogelijk nog wel even duren tot je de nieuwe functie daadwerkelijk tegenkomt. Hoewel de notificatiefunctie nu wordt uitgerold, duurt het mogelijk langer dan veertien dagen totdat iedereen de functie heeft.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu