De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google activeert 1,5 miljoen Android-toestellen per dag

Gijs Ettes
19 juli 2013, 9:55
1 min leestijd
Google activeert 1,5 miljoen Android-toestellen per dag
Android

Google-ceo Larry Page heeft in een toespraak aangegeven dat er per dag inmiddels meer dan 1,5 miljoen Android-apparaten worden geactiveerd. Er zijn momenteel al 900 miljoen Android-toestellen actief, en met dit activatietempo neemt dat aantal natuurlijk snel toe.

Lees verder na de advertentie.

Larry Page maakte de cijfers bekend tijdens een zogeheten earnings call naar aanleiding van de laatste kwartaalcijfers van Google. Vorig jaar meldde het bedrijf nog dat er 900.000 Android-apparaten werden geactiveerd per dag. Dit aantal is in een jaar tijd dus flink gestegen.

Het kan hierdoor ook niet lang meer duren voordat Google de mijlpaal van 1 miljard geactiveerde Android-toestellen bereikt, aangezien ze in een steeds sneller tempo dat aantal van 900.000 miljoen vergroten.

Page vertelde in de earnings call ook dat er inmiddels 50 miljard downloads zijn gedaan in app-winkel Google Play en dat er nu circa 750 miljoen gebruikers van Google-browser Chrome zijn.

In het afgelopen kwartaal maakte Google een winst van 3,23 miljard dollar op een omzet van 14,11 miljard dollar. Dit bedrag ligt hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar. Motorola Mobile blijft voorlopig de grootste demper op de winsten: deze tak van Google draaide de afgelopen periode nog steeds 342 miljoen dollar verlies.

Bron: Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu