De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google activeert 550.000 Android-apparaten per dag

Redactie
15 juli 2011, 11:31
1 min leestijd
Google activeert 550.000 Android-apparaten per dag
Google activeert 550.000 Android-apparaten per dag

Per dag worden er 550.000 Android-apparaten geactiveerd. Dit maakte Google bekend tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van 2011. Een paar weken geleden lag dat aantal nog op 500.000 apparaten per dag. De zoekmachinegigant boekte een het afgelopen kwartaal een recordomzet van 9,03 miljard dollar, een stijging van 32 procent ten opzcichte van een jaar eerder. Ook de winst steeg flink naar 2,51 miljard dollar, omgerekend zo’n 1,77 miljard euro.

Naast de 550.000 Android-activaties per dag wist Google ook nog enkele andere interessante cijfers over Android te melden. Zo zijn er nu in totaal 135 miljoen Android-apparaten geactiveerd. In Android Market zijn nu meer dan 250.000 apps te vinden, een verdubbeling in minder dan een jaar tijd. In totaal zijn de Android-apps meer dan 6 miljard keer zijn gedownload.

Lees verder na de advertentie.

Het merendeel van de winst van Google over het laatste kwartaal is te danken aan haar zoekmachine en de andere eigen sites van Google. Maar ook Google Adsense doet het goed. Het programma waarbij Google advertenties toont op sites van anderen is goed voor 28 procent van de totale omzet. Iets meer dan de helft van de omzet van Google werd buiten de Verenigde Staten gerealiseerd. De zoekmachinegigant heeft nu meer dan 39 miljard dollar in kas. De cijfers van Google vielen beter uit dan veel analisten hadden verwacht.

Over het ruim twee weken gelanceerde Google+ wist Google ook enkele cijfers te geven. Zo ken de sociale netwerkdienst nu meer dan 10 miljoen gebruikers, die zo’n 1 miljard berichten per dag met elkaar delen. Vooral de functie Circles zou erg populair zijn. Het merendeel van de gebruikers is man, zo’n 80 procent. Er wordt 2,3 miljard keer per dag op de +1 knop gedrukt.

Bron: Google & Google Plus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu