De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google activeert 700.000 Android-apparaten per dag

Redactie
21 december 2011, 12:17
1 min leestijd
Google activeert 700.000 Android-apparaten per dag
Google activeert 700.000 Android-apparaten per dag

Android-topman Andy Rubin heeft laten weten dat er inmiddels maar dan 700.000 Android-apparaten per dag worden geactiveerd. Dat is een flinke stijging ten opzichte van de zomer van dit jaar toen er dagelijks meer dan een half miljoen apparaten werden geactiveerd. Rubin specificeerde ook hoe het aantal activeringen wordt gemeten, iets waar altijd veel discussie over was. Elk apparaat wordt maar één keer gemeten, dus als een apparaat wordt doorverkocht wordt deze niet meegerekend. Als je een nieuw Android-apparaat koopt en inlogt bij Google dan is het een activatie.

Dat er dagelijks meer dan 700.000 Android-apparaten worden geactiveerd is indrukwekkend te noemen, vooral met de verheldering van Rubin dat oude apparaten die worden doorverkocht niet worden meegerekend. Het laatste officiële cijfer dat naar buiten kwam was 550.000 activaties per dag, een nummer dat Eric Schmidt vorige week nog noemde tijdens de LeWeb conferentie.

Lees verder na de advertentie.

Andy Rubin Google+

Google’s mobiele besturingssysteem groeit in een rap tempo en de vraag is of wellicht ooit de 1 miljoen activaties per dag gehaald zullen gaan worden. De belangrijkste concurrent van Android lijkt iOS. Toen Apple de iPhone 4S lanceerde wist ze op de eerste dag een miljoen exemplaren te verkopen (met voorverkopen). Over de hele week waren dat 4 miljoen iPhones. Met 700.000 activeringen per dag komen er elke week dus bijna vijf miljoen Android-apparaten bij, waarvan het merendeel nog altijd telefoons betreft.

Bron: Andy Rubin Google+

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu