De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google activeert 850.000 Android-apparaten per dag

Redactie
27 februari 2012, 13:03
1 min leestijd
Google activeert 850.000 Android-apparaten per dag
Google activeert 850.000 Android-apparaten per dag

Google activeert elke dag 850.000 nieuwe Android-apparaten. In totaal zijn er nu 300 miljoen Android-apparaten geactiveerd. Van dit aantal zijn er 12 miljoen tablets. Volgens Android-topman Andy Rubin zijn vooral de grote Samsung Galaxy Tab tablets erg populair. Niet alle apparaten die op Android draaien worden meegerekend, alleen diegenen die officieel door Google zijn goedgekeurd. Er zijn nu zo’n 450.000 apps in de Android Market te vinden, een jaar geleden waren dat er nog maar 150.000. Elke maand worden meer dan een miljard apps gedownload.

Tijdens MWC heeft Andy Rubin wat meer verteld over de cijfers van Android. Zo blijft dat de diverse Nexus-apparaten niet erg populair zijn onder het grote publiek. Iets wat Rubin niet al te erg vindt omdat dit ook niet het hoofddoel van Google is. Het gaat erom dat zoveel mogelijk telefoonfabrikanten van Google’s mobiele besturingssysteem gebruik kunnen maken.

Lees verder na de advertentie.

In totaal zijn er meer dan 800 apparaten uitgebracht die gebruik maken van Android. Hierbij worden tablets als de Amazon Kindle Fire en goedkope Chinese tablets echter niet meegerekend, dus het onofficiele cijfers zal ongetwijfeld beduidend hoger liggen. Google is momenteel met een Android-team aanwezig op MWC. De laatste updates kan je op de officiële Android MWC-site volgen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu