Met Advr laat Google weer zien virtual reality te snappen

Erwin Vogelaar
30 juni 2017, 20:34
2 min leestijd
Met Advr laat Google weer zien virtual reality te snappen

Met de stijgende populariteit van virtual reality gaan advertenties onvermijdelijk een grote rol spelen. Google Advr laat zien hoe het moet.

Lees verder na de advertentie.

Dit is Google Advr

Mensen besteden steeds meer tijd in virtual reality. Dit komt door het stijgende aanbod aan ervaringen en de toegankelijkheid van de brillen. Bedrijven zien dit ook en willen deze tijd uiteraard gebruiken om advertenties te tonen. Het gevaar dreigt echter dat deze advertenties snel te overheersend worden. Zeker omdat je in virtual reality niet weg kunt kijken. Google Advr laat nu zien hoe het moet.

Advr is een project van Area 120. Bij Area 120 worden nieuwe experimenten van Google opgezet. Advr is specifiek bedoeld om storende advertenties in virtual reality te vermijden. Het eerste idee hiervoor is kleine ronddraaiende kubus. Door naar deze kubus te kijken, vouwt er een video uit met een advertentie.

google advr

Area 120 test deze vorm van advertenties nu met partners. De bedoeling is dat het wordt uitgerold naar Cardboard, Daydream en Gear VR. Dit is goed nieuws, want door de vorm van advertenties vanuit Google te regelen, wordt een wildgroei aan storende reclames vermeden. Als er dan toch reclame in onze vr-brillen moet verschijnen, dan maar zo.

Area 120

In Area 120 mogen werknemers van Google aan nieuwe ideeën werken. Ze krijgen een half jaar de tijd om exclusief met een project aan de slag te gaan. Is het project succesvol, dan mogen ze van Google doorwerken. Flopt het project, dan gaan ze weer bij Google zelf aan de slag.

Google houdt ervan om publiekelijk te experimenteren, waardoor er meer kans is op bijzondere resultaten. Het bedrijf krijgt hier echter ook veel kritiek op, omdat veel producten niet het levenslicht zien of snel worden stopgezet als ze niet succesvol genoeg zijn. Andere projecten van Area 120 zijn op dit moment Uptime, een app om samen YouTube te kijken. En Tailor, een app om in contact te komen met een persoonlijke stylist.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu