De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Waarom Google Afbeeldingen een stuk sneller is geworden

Michel van 't Klaphek
26 juli 2019, 9:05
1 min leestijd
Waarom Google Afbeeldingen een stuk sneller is geworden

Wie voortaan een plaatje opzoekt via Google Afbeeldingen kan direct de bron van de foto erbij halen, zonder gelijk de hele website te hoeven laden. Foto’s verschijnen hierdoor een stuk sneller op je beeldscherm.

Lees verder na de advertentie.

Google Afbeeldingen AMP onthuld

Het trucje maakt gebruik van het ‘accelerated mobile pages’-project, oftewel AMP. In feite is een AMP-pagina een uitgeklede webpagina die een stuk sneller laadt. Tot nog toe werd de techniek enkel gebruikt door websites, zoals die van Android Planet, en apps, waaronder Gmail.

Vanaf nu worden ook plaatjes via Google Afbeeldingen een stuk sneller tevoorschijn getoverd. Zodra je op een foto tikt, zie je onderaan het scherm een balk zweven. Wanneer je deze naar boven veegt, krijg je een preview van de webpagina waarop de afbeelding te vinden is.

Google Afbeeldingen AMP

Het voordeel hiervan is dat AMP Google Afbeeldingen een stuk sneller maakt, omdat niet alle zaken worden ingeladen. Ook kun je op deze manier eerst even rondneuzen op de bronwebsite van de foto zonder dat je gelijk de hele pagina hoeft te openen. Dit scheelt natuurlijk ook tijd.

Google en sneller internet

AMP is open source, wat betekent dat bedrijven en ontwikkelaars alle ruimte hebben om ermee aan de slag te gaan. Hierdoor zul je de nieuwe manier van sneller plaatjes inladen niet bij alle websites tegenkomen, want het is niet verplicht. Partijen als Booking.com en Pinterest staan erom bekend veel speciale functies met AMP te ontwikkelen.

De techniek bestaat al sinds 2015 en tijdens Google I/O 2019 kondigde het zoekmachinebedrijf aan dat de snelheidsboost ook naar Afbeeldingen zou komen. De daadwerkelijke uitrol heeft dus een paar maanden op zich laten wachten. Naar verwachting wordt AMP de komende maanden naar meer apps en diensten uitgerold.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu