Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nieuwste update maakt Google Agenda overzichtelijker

Michel van 't Klaphek
24 september 2018, 20:33
2 min leestijd
Nieuwste update maakt Google Agenda overzichtelijker

Google Agenda is in een nieuw jasje gestoken. De app doet afstand van grijze kleuren, heeft een paar verse iconen en een fris lettertype. Dit is er allemaal veranderd.

Lees verder na de advertentie.

Google Agenda Material Design-update

Google is bezig met het updaten van al haar apps. Het bedrijf rolt het nieuwe Material Design gestaag uit voor al haar applicaties en nadat eerder al de Rekenmachine en Chrome aan de beurt waren, is nu ook de Agenda in een fris jasje gestoken. Er worden geen nieuwe functies toegevoegd: de update is puur visueel.

Versie 6.0 voegt onder meer het nieuwe Sans-lettertype toe, waarbij de letters wat ronder en minder dik zijn. Hierdoor maakt het geheel een frissere en opgeruimde indruk. In de kalender wordt voortaan met een blauwe stip aangegeven welke dag het vandaag is. In de vorige versie was dit vlak grijs.

Ook worden er nieuwe iconen toegevoegd voor het aanmaken van doelen en herinneringen: deze plaatjes zijn doorzichtig geworden. Daarnaast zijn ook de iconen in het instellingenmenu aangepast. Deze waren in de vorige versie grijs gekleurd, maar zijn nu doorzichtig. De laatste verandering vinden we in het maandoverzicht aan de bovenkant.

Meer overzicht

Indien je bijvoorbeeld twee verjaardagen op één dag hebt staan hier nu twee gekleurde bolletjes. In de vorige versie zag je altijd maar een enkel bolletje. Over het algemeen toont de agenda ook meer witruimte. Dit moet ervoor zorgen dat je gemakkelijker overzicht houdt.

Google Agenda 6.0 rolt nu uit voor zo goed als alle Android-smartphones. Het kan tot ongeveer een week duren voordat je de update ontvangt. Wil je direct aan de slag? Download dan het apk-bestand om handmatig bij te werken: dit is heel makkelijk. Wanneer je extra hulp nodig hebt pak je gewoon ons artikel waarin we uitleggen hoe je een apk-bestand downloadt en installeert erbij.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu