Zo mooi ziet Google Agenda eruit met Material Design

Google werkt hard aan een Material Design-update voor de webversie van Agenda. Daarmee krijgt de agenda-app eindelijk een make-over, en dat ziet er fraai uit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit is de Google Agenda Material Design-update

Google bracht eind 2014 Android 5.0 (Lollipop) uit en introduceerde daarmee het zogeheten Material Design. Dit was een nieuwe lik verf voor het besturingssysteem, waarmee de gebruikersinterface wat levendiger en kleurrijker oogde dan oudere versies van Android-versies. Latere updates borduurden voort op deze design-filosofie.

Material Design kenmerkt zich door de kleurrijke visuele elementen, vloeiende bewegingen en het simpele uiterlijk. Sinds de release van Lollipop zijn veel apps en diensten van een Material Design-update voorzien, maar de webversie van Google Agenda moet het nog steeds doen met het oude design.

Google is de update voor Agenda al een tijdje aan het testen, maar tot op heden waren er nog geen beelden van verschenen. Reddit-gebruiker xDawnut brengt hier verandering in door verschillende screenshots te lekken, waar precies op te zien hoe mooi Google Agenda met Material Design is. Het uiterlijk lijkt op dat van bijvoorbeeld Inbox by Gmail of Google Contacten, met onderin een actieknop om direct een afspraak in te plannen. Ook de afspraken zelf ogen een stuk moderner.

Meer over de update

De indeling van Agenda blijft grotendeels hetzelfde, met linksboven een maandoverzicht en daaronder je verschillende agenda’s. Bovenin kun je snel switchen naar een andere maand, of doorklikken naar de volgende dag. Het algemene uiterlijk ligt in lijn met de Android-app van Agenda, die al in 2014 een Material Design-update kreeg.

Het is onduidelijk wanneer Google de vernieuwde webversie van zijn agenda-app beschikbaar maakt. De update is op dit moment in ontwikkeling en wordt mogelijk aan het einde van dit jaar naar iedereen uitgerold.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.