De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Webversie Google Agenda toont minder opdringerige meldingen

Jarno Stinissen
11 mei 2016, 11:26
1 min leestijd
Webversie Google Agenda toont minder opdringerige meldingen

De webversie van Google Agenda heeft een update gekregen, waardoor notificaties een stuk minder opdringend in beeld komen. Zo kun je ongehinderd verder gaan met waar je mee bezig bent.

Lees verder na de advertentie.

Google Agenda-notificaties

Google Agenda-notificaties

Wanneer je een evenement aanmaakt in Google Agenda, heb je een veelvoud aan opties van hoe je hieraan herinnerd wil worden. Google kan je bijvoorbeeld een mailtje of berichtje sturen, maar als  je vaak op je desktop werkt is de beste  optie om een pop-up-notificatie in te stellen. Deze meldingen kunnen echter nogal  opdringerig aanvoelen, aangezien ze middenin het scherm getoond worden.

Google naar de kritiek van gebruikers geluisterd  en is met een beter meldingssysteem op de proppen gekomen. Wanneer je nu een pop-up-notificatie instelt, schuift de melding via de zijkant in beeld. De pop-up toont relevante informatie zoals de titel en tijd van de afspraak.  De webversie van Google Agenda is hier beschikbaar.

Meer over Google Agenda

Onlangs is ook de Android-app van Google Agenda verbeterd, waardoor  het makkelijker is geworden om zakelijke afspraken met collega’s te maken. De feature ‘Find a Time’ zorgt ervoor dat de app een tijd voor een bedrijfsmeeting of andere afspraak vindt wanneer iedereen beschikbaar is.  De functie werkt  alleen in combinatie met  Google Apps for Work of Edu. De update is dus niet bedoeld om een afspraak met je vrienden te maken, maar op je werk kom je de functie wel tegen.

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu