‘Webversie Google Agenda krijgt (eindelijk) redesign’

Thomas Haenen
4 mei 2017, 16:55
1 min leestijd
‘Webversie Google Agenda krijgt (eindelijk) redesign’

Hoewel de Google Agenda-app op je smartphone er modern uitziet, is de webinterface inmiddels aardig verouderd. Het lijkt erop dat ook Google zich daar eindelijk bewust van is.

Lees verder na de advertentie.

Google Agenda redesign gepland

Een redesign voor Google Agenda staat voor eind dit jaar gepland, zo blijkt uit een uitgelekte roadmap van Google. Op de agenda staan verbeteringen voor Gmail, Google Keep, Drive en talloze andere diensten. Het redesign voor Agenda springt echter het meeste in het oog.  Volgens de roadmap wordt de interface ergens in het vierde kwartaal van 2017 uitgerold, al is de precieze datum nog onbekend.

Google Agenda redesign

Google Agenda werd in 2006 gelanceerd en het design heeft sindsdien slechts minimale updates gehad. Op wat aangepaste kleurtjes na is het ontwerp nog grotendeels gelijk aan de versie die tien jaar geleden werd gelanceerd.

Nog geen Material Design

Dat is opmerkelijk, want Google heeft vrijwel al zijn andere diensten in de tussentijd van redesigns voorzien. Ook is er natuurlijk het ‘Material Design‘-concept, de ontwerprichtlijnen waarop het design van vrijwel alle Google-applicaties is gebaseerd. Daarbij staan pastelkleuren, simpele lijnen en rechte vlakken centraal. De huidige webversie van Google Agenda voldoet daar op geen enkele wijze aan.

Google Agenda voor Android beschikt overigens wel over een modern design; de app kreeg vorig jaar een lik verf en wordt regelmatig bijgewerkt. Vooralsnog zijn er geen plannen bekend om de Android-app ook te vernieuwen. Je kunt Google Agenda downloaden via onderstaande link.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu