De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google wil met Allo de berichten-app slim maken

Wouter Nijsen
18 mei 2016, 19:37
2 min leestijd
Google wil met Allo de berichten-app slim maken

Google heeft vanavond tijdens Google I/O de nieuwe chat-app Allo onthuld. Allo is een slimme berichten-app die de concurrentie met WhatsApp en iMessage moet aangaan en zich wil onderscheiden met kunstmatige intelligentie.

Lees verder na de advertentie.

Dit is Google Allo

Google-Allo


Allo  komt deze zomer beschikbaar voor Android en iOS. Met allerlei innovaties moet Allo slimmer en handiger zijn dan bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook Messenger. De app gebruikt machine learning om suggesties te geven voor antwoorden, zodat je soms niet eens zelf meer iets hoeft te typen.  Google maakt wel duidelijk dat Hangouts gewoon blijft bestaan, omdat het bedrijf het nog steeds als een belangrijke dienst ziet.

Wanneer je een bericht krijgt in Allo, analyseert de app wat er gezegd is en geeft het op basis hiervan suggesties van antwoorden die je kunt geven. De app kijkt zelfs naar ontvangen foto`s van vrienden of familie en herkent wat er precies te zien is. Ontvang je bijvoorbeeld een foto van iemand die jarig is, dan krijg je antwoorden als `gefeliciteerd` voorgeschoteld. Fijn is dat Allo standaard beschikt over end-to-end-encryptie en een incognitomodus, waardoor je privacy gewaarborgd wordt en je veilig kunt chatten.

Allo kent je favoriete emoji

Google Allo laat gebruikers tevens `chatten` met de zoekfunctie van Google. Wil je iemand bijvoorbeeld feliciteren, dan kun je een Google-bot vragen om een geschikte afbeelding te vinden.  Allo werkt natuurlijk ook met emoji. Heb je een aantal emoji die je vaak gebruikt, dan zal Allo deze eerder voorstellen. Ook is het mogelijk om informatie in Allo op te vragen.

Google Allo biedt verder enkele handige functies. Zo kun je afbeeldingen van aantekeningen voorzien, of fluisteren of harder praten om een foto groter of kleiner te maken. Allo wordt net als WhatsApp gekoppeld aan een telefoonnummer. Ook zijn er standaard een aantal games in Allo aanwezig, al spoort Google ontwikkelaars aan om zelf aan de slag te gaan.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu