De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

‘Google Allo vanaf 21 september beschikbaar’

Thomas Haenen
19 september 2016, 8:59
2 min leestijd
‘Google Allo vanaf 21 september beschikbaar’

Allo zal waarschijnlijk vanaf later deze week beschikbaar zijn. De nieuwe chatdienst van Google heeft een ingebouwde virtuele assistent.

Lees verder na de advertentie.

Google Allo releasedatum

Google lanceert Allo op woensdag 21 september, zo beweert de doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass op Twitter. Die datum is nog niet bevestigd door Google, maar Blass heeft zich in het verleden vaker als betrouwbaar gelezen. Dat maakt een release later deze week zeer waarschijnlijk.

Allo werd eerder dit jaar gepresenteerd als een slimme nieuwe chat-app van Google. De applicatie leert van de antwoorden die je geeft en zal je op termijn suggesties kunnen geven met standaardreacties op veelvoorkomende berichten van vrienden, collega’s en andere contacten. Ook kun je in Allo foto’s voorzien van tekeningen, tekst en meer.

allo informatie

Een belangrijk onderdeel van Allo is de Google Assistant, de nieuwe virtuele assistent van het bedrijf. Je kunt Assistant vragen stellen, zowel in tekstvorm als met je stem. Zo zit de kracht van Google in feite ingebouwd in de app. Ook kun je Assistant ook laten helpen in je andere gesprekken: Google kan bijvoorbeeld direct een afspraak die je bespreekt in je agenda zetten, helpen met het reserveren voor een concert of zoeken naar leuke restaurants in de buurt.

Google Duo en Allo

Google presenteerde Allo samen met Duo, een simpele app voor videogesprekken. De app kan alleen geïnstalleerd worden op smartphones en wordt gekoppeld aan je telefoonnummer. Allo werkt op dezelfde wijze en kan dus niet in bijvoorbeeld je browser of op een tablet gebruikt worden. Het voordeel daarvan is dat je direct iedereen in je contactenlijst ook terug kunt vinden in Allo. Dit in tegenstelling tot Google Hangouts, dat gekoppeld wordt aan je Google-account en daardoor op vrijwel elk apparaat te vinden is. De app zal zowel voor Android als iOS beschikbaar gemaakt worden.

Lees het laatste nieuws over Allo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu