De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Allo stopt vandaag: zo bewaar je berichten van de gefaalde chat-app

Thomas Haenen
12 maart 2019, 9:14
2 min leestijd
Allo stopt vandaag: zo bewaar je berichten van de gefaalde chat-app

Vandaag valt het doek voor Allo, een van de vele berichtendiensten van Google. Heb je oude chatberichten die je wil bewaren, dan heb je nog heel even om je archief te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Allo stopt: back-up maken doe je zo

Het afscheid van Allo werd eind vorig jaar al aangekondigd, naar nu is de einddatum van 12 maart 2019 hier. Later vandaag, op een nog onbekend tijdstip, wordt de chatdienst uit de lucht gehaald. Het gebruiken van de app om berichten te ontvangen en versturen is nog maar een paar uur mogelijk.

Alleen vandaag kun je dus nog snel een back-up van al je berichten downloaden. Daarvoor volg je onderstaande stappen:

  1. Open de Allo-app op je smartphone;
  2. Open het menu, en kies ‘Instellingen’;
  3. Selecteer de ‘Chatten’-optie;
  4. Kies ‘Berichten uit chats exporteren’ of ‘Opgeslagen media uit chats exporteren’.

Ga je voor de eerste optie, dan worden alleen je chatgesprekken opgeslagen. Wil je ook de foto’s, video’s en andere bestanden bewaren die je via Allo hebt verstuurd, dan kies je voor de tweede optie.

google allo stopt

Allo verscheen september 2016 in Nederland, en kende een succesvolle start. Al snel werd de app enkele tientallen miljoenen keren gedownload. Gebruikers haakten echter al snel af, hoewel Google regelmatig nieuwe functies toevoegde. Zo werden veel functies van de Google Assistent eerst in Allo getest. Allo werd echter nooit voorgeïnstalleerd op Android-smartphones, iets wat apps als Duo en Google Foto’s wel veel nieuwe gebruikers opleverde.

Alternatief voor Allo nog niet in Nederland

Begin vorig jaar introduceerde Google al een nieuwe berichtendienst, Chat. Die werd ontwikkeld door het team achter Allo, een teken aan de wand dat Allo geen lang leven beschoren was. Chat is gebouwd rondom de nieuwe RCS-standaard die door providers is ontwikkeld. De app beschikt over veel features van Allo.

→ Dit moet je weten over Chat, de nieuwe berichtendienst van Google

Het is geen goed jaar voor de berichtendiensten van Google. Begin april trekt het zoekbedrijf ook al de stekker uit Google+. Daarnaast gaat de consumentenversie van Google Hangouts langzaam maar zeker verdwijnen. En hoewel de nieuwe Chat-app veelbelovend oogt, zijn er vooralsnog geen Nederlandse providers die zeggen de app te gaan ondersteunen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu