Google maakt binnenkort webversie Allo beschikbaar

Thomas Haenen
10 juli 2017, 11:55
2 min leestijd
Google maakt binnenkort webversie Allo beschikbaar

Bijna een jaar na de introductie van Allo is er nog altijd geen desktopversie van de chat-app beschikbaar. Die volgt binnenkort, zo heeft Google nu toegezegd.

Lees verder na de advertentie.

Allo webversie onderweg

Een webversie van Allo voor pc’s en laptops lanceert binnen enkele weken, zo laat Amit Fulay weten op Twitter. Fulay is Googles ‘Head of Product’ en onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Allo. Hij geeft geen precieze releasedatum voor de app, maar suggereert dat de webversie nog deze zomer verschijnt.

Google lanceerde Allo in september 2016 voor Android. De eerste geruchten over een desktopversie doken niet veel later op. In februari bevestigde Google zelf dat de versie in ontwikkeling was, in mei liet het bedrijf nog weten dat de nieuwe software binnen twee maanden zou volgen. Het lijkt er niet op dat Google die deadline gaat halen, als we de uitspraken van Fulay mogen geloven.

Google Allo webversie

Allo is een slimme chatdienst met ingebouwde Google Assistant. Je kunt via Allo niet alleen gesprekken voeren met vrienden, maar ook met Assistant. Zo kun je afspraken inplannen, restaurants in de buurt opzoeken of een route raadplegen. Ook kun je Google tijdens een gesprek met een vriend raadplegen om bijvoorbeeld een afspraak in te plannen of een video te delen.

Populariteit Allo beperkt

Hoewel de chatdienst relatief positief werd ontvangen, blijft het aantal gebruikers beperkt. Volgens de Play Store is Allo meer dan 50 miljoen keer gedownload. Hoeveel gebruikers de app actief gebruiken is onbekend, maar vermoedelijk is het een peulenschil vergeleken met andere berichtendiensten. Zo hebben WhatsApp en Facebook Messenger beide meer dan een miljard actieve gebruikers.

In de voorbije maanden poogde Google de populariteit van Allo te vergroten met updates gericht op personalisatie. Zo voegde het bedrijf kleurrijke thema’s en selfiestickers toe. Allo is gratis te downloaden via onderstaande link, mits je smartphone over Android 4.1+ beschikt.

Download Allo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu