‘Google gaat telefoonabonnementen verkopen’

Redactie
22 januari 2015, 8:22
1 min leestijd
‘Google gaat telefoonabonnementen verkopen’

Google wil telefoonabonnementen gaan verkopen en zich gaan mengen  in de wereld van telecomproviders.

Lees verder na de advertentie.

Dat blijkt uit informatie die het betrouwbare The Information in handen heeft gekregen. Zij baseren zich op anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van Google.

Google als telecomprovider

nexus6-horizontaal

Google is naar verluidt in gesprek met telecomproviders in de Verenigde Staten om hun netwerk te gebruiken voor het aanbieden van eigen abonnementen. Deze vorm zie je ook terug in Nederland. Zo maakt Hi bijvoorbeeld gebruik van het KPN-netwerk en Bliep van het netwerk van T-Mobile.

Volgens de bronnen is Google in gesprek met T-Mobile en het in de Verenigde Staten bekende Sprint. De internetgigant zou willen betalen voor toegang tot hun netwerk, om vervolgens zijn eigen abonnementen aan consumenten aan te bieden. Volgens diezelfde bronnen zou Google  als telecomprovider abonnementen tegen een zeer lage prijs aan willen bieden, om te concurreren met de huidige telecomproviders. Ook werkt Google naar verluidt aan een speciale communicatie-app voor gebruik met zijn abonnementen.

Het is een logische stap voor Google om zich te mengen in de wereld van telecomproviders. Hoe meer mensen verbonden zijn met het internet, hoe meer geld dat Google oplevert. Google is het grootste advertentiebedrijf ter wereld, en meer mensen online betekent meer mensen die naar hun advertenties kijken. Het zou daarom een win-win-situatie voor Google zijn om de abonnementen met een kleine winst aan consumenten te verkopen.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu