Waarom een Amazon Echo-concurrent van Google logisch is

Erwin Vogelaar
25 maart 2016, 14:33
2 min leestijd
Waarom een Amazon Echo-concurrent van Google logisch is

Werkt Google aan een eigen versie van de Amazon Echo? Het zou een logische stap voor het bedrijf zijn. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

Google Amazon Echo

Google zou werken aan een speaker voor in je huiskamer waarmee je kunt communiceren. Dit apparaat zou vergelijkbaar zijn met de Echo van Amazon. Details over deze volgende stap van Google komt van The Information. De website heeft namelijk van de makers van de  slimme thermostaat Nest vernomen dat ze mee wilden werken aan dit nieuwe project, maar door Google zijn afgewezen. Het gerucht lijkt logisch, gezien de richting die Google op gaat en het succes van de Echo.

1. De Echo is een succes

De Amazon Echo doet het bijzonder goed. De speaker wordt in de huiskamer geplaatst en luistert vervolgens naar iedereen in huis. De speaker werkt door eerst een naam te noemen, waarbij klanten kunnen kiezen uit Amazon, Alexa of Echo. Vervolgens kunnen er allerlei opdrachten gegeven worden. Amazon voegt constant nieuwe functionaliteiten aan de speaker toe, maar nu al krijgt het apparaat lovende recensies van klanten.

2. Google heeft de technologie

Google heeft in ieder geval de technologie in huis om een dergelijk product te verwezenlijken. Denk alleen al aan de sterke spraakherkenning die we al op verschillende manieren gebruiken. Met Googles neurale netwerken op de achtergrond kan het het apparaat van ons leren en goed inspelen op onze wensen.

Google Amazon Echo

Google werkt ook al mee aan de OnHub, een slimme router die altijd het meest ideale wifikanaal kiest. Mogelijk zou de technologie ook in deze router verwerkt kunnen worden, aangezien de OnHub al gepositioneerd wordt als een router die je door het uiterlijk midden in je woonkamer zet. Helemaal door de frontjes die er voor kunt kopen of zelfs kunt maken.

3. Het kan een meerwaarde bieden in onze huizen

We kunnen nu al heel veel met onze smartphones. Toch moet je altijd naar je toestel toe om “OK Google” te zeggen. Het voordeel van een centrale hub in je huis is dat deze altijd naar je luistert. Ook is dit een betere oplossing voor huishoudens met meerdere mensen, omdat ze niet allemaal bij die ene smartphone hoeven te zijn. Een dergelijke speaker kan een hub worden voor allerlei functies. Bijvoorbeeld voor het bijhouden van boodschappenlijstjes, vragen van feitjes of wat het weer wordt, bellen, aankopen doen, je lichten besturen en meer.

4. Google leert zo een hoop

Google wil van ons leren. Zij het om beter te kunnen voorspellen wat wij willen, om de producten beter te maken, om ons gerichtere advertenties aan te bieden of… om de wereld over te nemen met een kunstmatige intelligentie. Hoe dan ook, een centrale speaker in de huiskamer dat luistert naar wat wij zeggen is de ideale manier om meer over ons te weten te komen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu