De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google pakt uit met regenbogen voor Amsterdam Pride

Thomas Haenen
1 augustus 2017, 13:55
2 min leestijd
Google pakt uit met regenbogen voor Amsterdam Pride

Deze week vindt de Pride Week plaats in Amsterdam. Ook Google zet de LHBTI-gemeenschap deze week in het zonnetje.

Lees verder na de advertentie.

Zo viert Google Amsterdam Pride

Tijdens Pride Week wordt aandacht gevraagd voor de acceptatie en gelijkheid van de LHBTI-gemeenschap, met evenementen in Amsterdam en de rest van Nederland. Iedereen die zichzelf identificeert als lesbisch, homo, biseksueel, transgender of intersex, of die op andere wijze strijdt voor mensenrechten, kan deze week in de hoofdstad terecht om van zich te laten horen. Google zet de gemeenschap deze week ook in het zonnetje met verschillende aanpassingen in zijn apps.

Google Amsterdam Pride

Zo kun je in Google Maps terecht voor de route van de Pride Parade, die aanstaande zaterdag in Amsterdam plaatsvindt. De volledige route wordt met een regenbooglint in de app getoond. Google zelf vaart overigens ook mee met een eigen boot.

Ook andere diensten zijn volgestopt met verschillende easter eggs waarbij de Pride Week centraal staat. Zoek je in Google zelf op termen die gerelateerd zijn aan de week, zoals ‘Amsterdam Pride’ of ‘LHBTI’, dan worden er regenboogkleuren getoond naast je zoekresultaten. Zoek je in Google Drive op #prideforeveryone, dan krijg je ook een regenboogkleurige balk in beeld. In Google Spreadsheets krijg je dat door de letters ‘PRIDE’ over vijf kolommen te verspreiden.

Tot slot kun je zowel Gmail als Allo van wat extra liefde voorzien. De mail-app heeft zijn eigen regenboogkleurige thema, terwijl de berichtendienst drie nieuwe stickersets heeft. Daarin staan liefde en relaties centraal.

YouTube onder vuur

Google kwam eerder dit jaar nog onder vuur voor het verstoppen en verwijderen van lgbt-video’s op YouTube. Video’s waarin het woord ‘biseksueel’, ‘homo’ of ‘lesbisch’ gebruikten werden plots allemaal verstopt achter een leeftijdsfilter. Dit terwijl vlogs over heteroseksuele relaties zonder filter te zien waren. Het bedrijf verschuilde zich eerst achter het excuus dat het om een automatisch filter ging, maar beloofde vervolgens al snel beterschap.

Inmiddels is het filter bij het overgrote deel van de getroffen video’s weer verdwenen. Ook heeft Google het ‘Creators for Change’-programma gelanceerd, waarmee het LGBTI-vloggers onder de aandacht wil brengen. Het bedrijf zegt zo een podium te willen bieden voor “anderen wanneer ze dat nodig hebben. Vooral als ze in een plaats wonen waar ze zelf geen vrijheid hebben.”

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu