De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Google: Android 3.0 moet nog verbeterd worden

Redactie
25 maart 2011, 15:03
1 min leestijd

Google zal de broncode van Android 3.0 voorlopig nog niet publiekelijk maken. Hierdoor hoopt het bedrijf te voorkomen dat kleine fabrikanten deze versie van Android installeren op tablets. Google is van mening dat Honeycomb (Android 3.0) nog verbeterd moet worden om te zorgen voor een beter gebruikersgemak. Alleen fabrikanten die nauwe banden hebben met Google – hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Samsung, LG en Motorola – mogen Android 3.0 installeren op tablets. Het is nog niet bekend wanneer de geoptimaliseerde versie van Honeycomb (wellicht 3.1 of 3.2) verschijnt.

“Hoewel we enthousiast zijn over de nieuwe mogelijkheden van Android-tablets, moet er eerst nog meer werk gedaan worden voordat deze versie naar andere apparaten – waaronder telefoons – gepoort kan worden”, aldus Google in een verklaring.

Lees verder na de advertentie.

Dit betekent dat Google dus van plan is om Honeycomb in de toekomst ook te installeren op telefoons. Toekomstige Android-telefoons zien er hierdoor heel anders uit dan hedendaagse telefoons met versies als Eclair, Froyo en Gingerbread. Daarnaast gaat Google een lijst met eisen opstellen en dit naar fabrikanten van nieuwe telefoons sturen. Wellicht treedt er hierdoor minder fragmentatie in de Android Market op.

Via: TG Daily

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu