Google rolt automodus uit naar meer Android-smartphones

Rens Blom
5 oktober 2018, 10:10
2 min leestijd
Google rolt automodus uit naar meer Android-smartphones

Een automatische Android-automodus die Google eerst testte op de Pixel 2, komt nu naar meer Android-smartphones. De feature detecteert aan de hand van sensoren, geluiden en bluetooth-verbindingen of je in de auto zit, en geeft daarna twee opties. Activeer de autovriendelijke modus Android Auto of zet je telefoon in de niet storen-stand.

Lees verder na de advertentie.

Driving Mode komt breder beschikbaar

Google introduceerde de destijds naamloze feature een jaar geleden op de Pixel 2 (XL) en is nu eindelijk zover om de automodus naar meer Android-gebruikers te brengen. Op internetplatforms als Imgur en Reddit maken mensen melding van een Driving Mode-notificatie die op hun telefoons verschijnt als ze in de auto stappen.

Volgens XDA Developers werkt de Driving Mode alleen op toestellen met Android 9.0 (Pie), maar meerdere gebruikers claimen dat ze de notificatie zien op smartphones met Android 8.0/8.1 (Oreo).

Dit doet de Android automodus

Om erachter te komen hoe de Driving Mode weet of jij je in een auto bevindt, heeft XDA Developers de bronbestanden van de feature uitgeplozen. Hieruit blijkt dat Android kijkt naar de bluetooth-verbindingen om je heen en luistert naar achtergrondgeluiden (zoals een motor). Ook gebruikt je telefoon meerdere ingebouwde sensoren, vermoedelijk de gps en een versnellingsmeter. Als je smartphone denkt dat je in een rijdende auto zit, kan hij automatisch een Driving Mode-notificatie tonen.

Klik je op de melding dan kan je kiezen uit twee opties. Je activeert de Android automodus, oftewel de Android Auto-app, om je telefoon veiliger te gebruiken tijdens het rijden, of je zet het toestel in de niet storen-stand. Dan worden alleen belangrijke meldingen als agenda-afspraken en inkomende telefoongesprekken getoond op je toestel. Je kunt de Driving Mode ook uitschakelen, wat vooral handig is als je als passagier in een auto zit. Je smartphone weet namelijk niet of jij rijdt of iemand anders.

Heb jij de Driving Mode-notificatie al op je smartphone gezien? Laat het weten in de reacties.

Bronnen: Imgur, XDA Developers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu