‘Google Android gaat het huis veroveren’

afstandsbedieningAndroid blijkt erg geschikt om afstandsbedieningen en andere toepassingen van ‘huismanagement’ aan te sturen, zo denkt het Amerikaanse bedrijf Touch Revolution. Het bedrijf zegt dat een aantal bekende bedrijven op het punt staat om vóór het einde van het jaar gadgets voor in en om het huis uit te brengen die op Android draaien. Het gaat om drie soorten apparaten: bedienen van allerlei zaken in huis (domotica), bedienen van multimedia en huistelefoons.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Al deze apparaten hebben een touchscreen van 4,3 tot 10 inch en maken via Wi-Fi of Ethernet verbinding met internet. Het kan gaan om tablets, handhelds of apparaten die in een muur kunnen worden ingebouwd. Met de domotica-toepassingen kun je verlichting, sloten, beveiligingssystemen en verwarming of airconditioning bedienen. Met de media-apparaten speel je digitiale videorecorders, stereosystemen en dergelijke af en met de huistelefoons kun je bellen via VoIP. Al deze apparaten kunnen veel meer dan waarvoor ze bedoeld zijn. Zo zou een huistelefoon ook dienst kunnen doen als digitaal fotolijstje. De fabrikanten hebben voor Android gekozen omdat het makkelijk in gebruik en open is, maar ook omdat touchscreens erin centraal staan. Het is bovendien goedkoop, want Google stelt het gratis beschikbaar. Om welke bedrijven het gaat, wilde Touch Revolution echter niet zeggen.

De afstandsbediening op de foto kan straks de deur uit: in plaats van fysieke knoppen drukken we straks op een touchscreen.

Via: Forbes

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.