‘Google Android gaat het huis veroveren’

Redactie
24 juli 2009, 19:39
1 min leestijd
‘Google Android gaat het huis veroveren’
afstandsbediening

Android blijkt erg geschikt om afstandsbedieningen en andere toepassingen van ‘huismanagement’ aan te sturen, zo denkt het Amerikaanse bedrijf Touch Revolution. Het bedrijf zegt dat een aantal bekende bedrijven op het punt staat om vóór het einde van het jaar gadgets voor in en om het huis uit te brengen die op Android draaien. Het gaat om drie soorten apparaten: bedienen van allerlei zaken in huis (domotica), bedienen van multimedia en huistelefoons.

Al deze apparaten hebben een touchscreen van 4,3 tot 10 inch en maken via Wi-Fi of Ethernet verbinding met internet. Het kan gaan om tablets, handhelds of apparaten die in een muur kunnen worden ingebouwd. Met de domotica-toepassingen kun je verlichting, sloten, beveiligingssystemen en verwarming of airconditioning bedienen. Met de media-apparaten speel je digitiale videorecorders, stereosystemen en dergelijke af en met de huistelefoons kun je bellen via VoIP. Al deze apparaten kunnen veel meer dan waarvoor ze bedoeld zijn. Zo zou een huistelefoon ook dienst kunnen doen als digitaal fotolijstje. De fabrikanten hebben voor Android gekozen omdat het makkelijk in gebruik en open is, maar ook omdat touchscreens erin centraal staan. Het is bovendien goedkoop, want Google stelt het gratis beschikbaar. Om welke bedrijven het gaat, wilde Touch Revolution echter niet zeggen.

Lees verder na de advertentie.

De afstandsbediening op de foto kan straks de deur uit: in plaats van fysieke knoppen drukken we straks op een touchscreen.

Via: Forbes

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's